Na de SUV-coupés van de Audi Q4 (Sportback) en van de Volkswagen ID.4 (ID.5 genoemd) is het binnenkort de beurt aan de Skoda Enyaq. De Skoda Enyaq is een van de populairste elektrische auto’s op dit moment en kon dus ook niet achter blijven om van de populaire Enyaq een nieuwe carrosserievariant op de markt te brengen: de Skoda Enyaq Coupe.

  • Begin 2022 te verkrijgbaar
  • Nieuwe nog stijlvollere carosserievariant
  • Drie vermogensvarianten, achter- of vierwielaandrijving en een nog betere aerodynamica
  • Actieradius van 535 kilometer* (WLTP)
  • Bagageruimte van 570 liter

Helaas zullen we nog even geduld moeten hebben tot de Skoda Enyaq iv Coupé versie op de Nederlandse markt zal verschijnen. Eerder maakte Skoda bekend dat de Coupé versie slechts enkele weken na de SUV op de markt zou komen. Ondertussen in het SUV model er al enkele maanden.

 

Skoda Enyaq Coupe voor en achterkantNet iets langer en hoger

Skoda maakt het nieuwe Coupé model 4,653 meter lang. Het verschil met het SUV model is slechts 4 mm. Hij is niet alleen qua lengte langer maar ook een stukje hoger. Met een lengte van 1,617 meter is er een volle millimeter bijgekomen. De breedte van 1,879 meter en wielbasis van 2,765 meter zijn identiek. Het nadeel van een Coupé: de laadruimte wordt kleiner. Ten opzichte van het elektrische SUV-model lever je 15 liter in. De laadruimte bedraagt 570 liter.

Wat maakt de Skoda Enyaq iv Coupé interessant?

Skoda gaat binnenkort ook een Enyaq iv Coupe aanbieden. Een coupé SUV heeft praktisch wat meer nadelen, denk aan hoofdruimte achter en een kleinere kofferbak. Waarom zou je het dan willen? Cw-waarde. De Enyaq Coupe heeft door zijn gestroomlijndere vorm een Cw-waarde van 0,247, wat voor een SUV niet gek is. Skoda zegt dat dit ervoor zorgt dat de auto minder energie verbruikt en dus zuiniger is. Zuiniger betekent dan weer extra WLTP-kilometers. Handig!

 

Meerdere aandrijflijnen voor de Enyaq Coupé iV modellen

Skoda komt met twee verschillende accupakketten en drie vermogensvarianten voor de ENYAQ COUPÉ iV.

  • 60: capaciteit van 62 kWh, vermogen van 132 kW (180 pk) via achterwielen
  • 80: capaciteit van 82 kWh, vermogen van 150 kW (204 pk) via achterwielen
  • 80x: capaciteit van 80 kWh(grootste accupakket), vermogen van 195 kW (265 pk) via vierwielaandrijving.

Aan een 11 kW wallbox (wisselstroom) is de SUV coupé in zes tot acht uur volledig opgeladen. Via een publieke snellader (gelijkstroom) kan de auto met een maximum vermogen van 125 kW worden opgeladen.

 

Enyaq Coupe overzichtSpannende lijnen en standaard een panoramisch glazen dak

Skoda heeft de elektrische Enyaq Coupé nog stijlvoller weten te maken dan het SUV-model. De uitgebreide standaarduitrusting van de ENYAQ COUPÉ iV bestaat uit onder meer KESSY (Keyless Entry, Start en Exit System), Climatronic (gescheiden temperatuurzones) en LED-sfeerverlichting. De sfeerverlichting zorgt voor sierlijke belichting op de portieren, de portiergrepen en de voetenruimte voor- en achterin.

Het panoramische dak maakt nu deel uit van de standaarduitrusting en loopt vanaf de B-stijlen in vloeiende lijnen naar achteren. Hierdoor gaat de elektrische SUV Coupé iv nog zuiniger met de energie om. Door de hertekende lijnvoering is de Enyaq iv Coupé aerodynamisch beter gevormd en dat zie je terug in het energieverbruik van de elektromotor. De verbruikscijfers liggen lager dan bij de SUV. Op een volle accu kan de Enyaq iv Coupé met grootste batterij aan boord een afstand halen van 535 kilometer. Dat is verder dan de technisch gelijke SUV haalt.

De grote lichtmetalen velgen hebben een diameter van 19 tot 21 inch en benadrukken de krachtige uitstraling van de auto. De optionele full-LED Matrix-koplampen zijn opgebouwd uit 24 LED’s die afzonderlijk van elkaar ingeschakeld kunnen worden en de bestuurder onder alle omstandigheden een helder lichtbeeld bieden, zonder andere weggebruikers te verblinden.

Full-LED achterlichten zijn eveneens optioneel. Ze hebben een kristallijndesign, met karakteristieke C-vormige lichtclusters en dynamische richtingaanwijzers. Een andere optie voor de ENYAQ COUPÉ iV is de verlichte grille, waarin 131 LED’s de verticale spijlen en de horizontale verbinding tussen de koplampen verlichten.

 

Achterkant Enyaq CoupeMilieuvriendelijk interieur

Het interieur van de ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV is naar eigen wens samen te stellen dankzij de Design Selections. Deze Selections zijn gebaseerd op eigentijdse huiskamerdesigns en vervangen de traditionele uitrustingsniveaus. In de basisconfiguratie creëert de Design Selection ‘Loft’ een moderne, huiselijke en gezinsvriendelijke sfeer. De combinatie van zwarte en grijze componenten geeft een tijdloos beeld. In de verschillende Design Selections kan een keuze worden gemaakt uit duurzame materialen. Zo zijn de stoelen in de Lodge Selection voor 60 procent vervaardigd van polyester en bekleedt met 40 procent natuurwol, voorzien van het Woolmark Company kwaliteitszegel. Daarnaast zijn er in elke stoelhoes 318 gerecyclede PET-flessen verwerkt. De cognackleurige lederen stoelbekleding van de ecoSuite Selection is gekleurd dankzij een uiterst milieuvriendelijk en duurzaam proces, waarbij extracten uit de bladeren van olijfbomen zijn gebruikt en hierdoor de chemicaliën vervangen.

 

De eyecatcher van het interieur is het centrale 13 inch touchscreen. Het strakke touchscreen kan volledig naar eigen wens worden aangepast en biedt toegang tot het infotainmentsysteem en tal van andere functies. Via de 5,3 inch Virtual Cockpit krijgt de bestuurder de meeste informatie over de rijgegevens zoals de snelheid, de actieve hulpsystemen en de navigatie.

De Enyaq iv is een wereldwijd succes

Sinds de introductie is de Skoda Enyaq een wereldwijd succes, en zijn er al ruim 70.000 exemplaren van de grote, elektrisch aangedreven SUV besteld. Nederland behoort daarbij tot de Top 3 markten voor de Enyaq iV.

Meer details zal Skoda later na buiten brengen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken