De elektrische Skoda Vision iV

Skoda presenteerde niet alleen zijn nieuwe sub-merk iV E-Mobility, maar ook de eerste twee geëlektrificeerde productiemodellen in de 124-jarige historie van het merk: de elektrische CITIGO-e iV en de SUPERB iV plug-in hybride. Beide modellen maken E-Mobility ‘Simply Clever’ met een korte laadtijd, een groot bereik en betaalbare prijzen. iV is de naam die we bij Skoda meegeven aan onze meest innovatieve auto’s. Dit zijn de hybride en volledig elektrische modellen. iV staat niet alleen voor innovatief, maar staat ook voor intelligentie, individuele en intuïtieve auto’s. Voor auto’s die iconisch en inspirerend zijn. En bovenal auto’s die voor iedereen zijn. En dat is waarom ze de naam iV meegeven.

Elektrische SUVSkoda Enyaq zijkant

Skoda ENYAQ: dat wordt de naam van Skoda’s eerste elektrische SUV op basis van het MEB-platform. Met deze volledig elektrisch aangedreven SUV introduceert Skoda een nieuwe naam waarvan de letter ‘E’ verwijst naar e-mobility en de ‘Q’ de verwantschap met Skoda’s succesvolle SUV-serie onderschrijft. De Skoda ENYAQ markeert voor Skoda een belangrijke stap voorwaarts in het nieuwe tijdperk van de elektromobiliteit.

Skoda ENYAQ: 100% elektrische aangedreven SUV

De naam van Skoda ENYAQ is afgeleid van de Ierse naam ”enya”. dit betekent: bron van leven. Enya zelf stamt af van het Ierse woord ”Eithne”, wat staat voor levenskracht. Deze betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van Skoda’s nieuwe e-SUV. De bron van leven symboliseert een nieuw begin van Skoda in het tijdperk van elektromobiliteit.

Concept

De 100% elektrische aangedreven  Skoda Vision iV is het studiemodel van de Skoda ENYAQ. Hij is gebaseerd op het Modular Electric Drive Kit platform. Voor maximaal rijplezier beschikt hij over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kW/306 pk en vierwielaandrijving.

Voordelen elektrisch rijden

De voordelen van een elektrische bedrijfswagen zijn met name terug te vinden na de aanschaf. De onderhoudskosten van een elektrisch voertuig zijn beduidend lager dan die van een diesel. Ook de wegenbelasting is erg aantrekkelijk. Tot 2025 hoeft er geen wegenbelasting betaald te worden. Daarnaast is laden voordeliger dan de dieselprijzen. 
Interieur Skoda Enyaq

  • Minder onderhoud
  • Opvallend door stilte
  • Standaard rijden in een automaat
  • Meer ruimte door compacte techniek
  • Beter voor het milieu

Toekomst elektrisch rijden

De opkomst van de elektrische auto is niet alleen een reactie op het milieuvraagstuk waarbij het terugdringen van de CO2 uitstoot zeer hoog staat, maar ook de resultaten van de laatste ontwikkelingen en de beschikbaarheid van nieuwe technologie. In het regeerakkoord staat ook dat de overheid wil dat er na 2030 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken