Sono Motors is druk bezig met de productiestart van de Sono Motors Sion! Een elektrische zonneauto die ‘betaalbaar’ moet worden. Enkele jaren geleden bracht Sono Motors het eerste prototype van de Sion naar buiten, in de loop der jaren is het model geëvolueerd tot productie klaar model.

Sono Motors Sion: zonneauto in productievorm

Inmiddels 19.000 orders

Aan de Sono wordt al meerdere jaren gewerkt. In 2019 presenteerde Sono Motors een rijdend prototype en gooide de orderboeken open. Inmiddels heeft Sono al meer dan 19.000 orders binnen weten te halen. Een goede start voor Sono Motors!

Specificaties van het accupakket

De Sion heeft een accucapaciteit van 54 kWh. Met deze accu moet een actieradius van 305 kilometer mogelijk zijn. De door zonnecellen opgewekte energie kunnen volgens Sono 112 kilometer actieradius per week toevoegen met een maximum van 245 kilometer. Mocht je aan het accupakket en de toevoeging van de zonnecellen niet genoeg hebben, dan kun je de Sion laden met een laadsnelheid van maximaal 75 kW. Aan een normale laadpaal heb je een maximaal laadvermogen van 11 kW.

  • Prijs vanaf 29.000,-
  • Volledig elektrisch met aanvulling van zonnecellen
  • Accucapaciteit van 54 kWh
  • Actieradius 305 km
  • Zonnecellen leveren 112 tot 245 extra actieradius
  • Topsnelheid 140 km/h
  • 0-100 km/u in 9,0 seconden
  • Maximaal laadvermogen 75 kW

Interieur

Als we de Sion van binnen bekijken zien we een doorlopende sierlijst over bijna heel de breedte van het dashboard. Het ontwerp van de stoelen, achterbank en het stuurwiel heeft Sono gewijzigd ten op zichte van het eerder bekend gemaakte prototype model. De productieversie krijgt daarnaast een bredere middenconsole met op het oog aardig wat opbergruimte. Bovenop het dashboard staan twee beeldschermen: eentje dient als informatiedisplay voor de bestuurder, de ander is een touchscreen. Met het touchscreen kun je onder andere je navigatie, muziek en rijmodussen besturen. Verder kenmerkt een nagenoeg totaal gebrek aan knoppen het interieur van de Sion. Volgens Sono Motors kun je voor het interieur kiezen uit diverse sierlijsten en kleuren.

Design

De voorzijde is gewijzigd ten opzichte van het eerder door Sion weergegeven prototype. Dit komt vooral door de koplampen die een andere vorm hebben. De koplampen zijn rechthoekig en hebben een L-vormige ledstrip voor de dagrijverlichting. Een rechte lijn vormt de scheiding tussen de motorkap en de voorbumper, direct daaronder zit de laadopening met in het midden het logo van Sono Motors: een cirkel met een stip in het midden. De wijzigingen aan de voorzijde maken de auto wat meer samenhangend dan voorheen. Van achter en opzij lijkt het productiemodel identiek op het prototype. Verder zijn er nog een aantal detail elementen gewijzigd, zo hebben de deurgrepen een nieuwe vorm gekregen en zitten op de achterbumper dunne horizontale lijnen.

Sono Motors Sion zijaanzicht

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken