Alles over de magie van Tesla

Tesla produceert al sinds 2008 auto’s. Het eerste model was de Tesla Roadster, welke onderhuids een Lotus Elise is. Daarna kwam de Tesla Model S, het eerste model volledig in eigen huis ontwikkeld en midden dit jaar is de Tesla Model X verschenen. De model X is nauw verwant aan de Model S en is de hogere versie.

Op dit moment zit Tesla alleen nog in het hoge prijssegment. De Tesla Model S heeft een vanaf-prijs in Nederland van €77.900 en de Model X zelfs van €100.600. Het zijn dure auto’s, welke voor een groot gedeelte van de mensen niet beschikbaar zijn. Dit gaat met de Model 3 veranderen, het nieuwe model wat per 2017 komt. De Model 3 gaat concurreren met de grote 3, de BMW 3, de Audi A4 en de Mercedes-Benz C-Klasse.

Het grootste gedeelte van deze auto’s wordt in Nederland zakelijk gekocht. Wat daar mee samen hangt is natuurlijk bijtelling, dit is het punt waarop de Tesla gaat scoren. De Duitse drie zullen allemaal 22% bijtelling hebben, waar de Tesla maar 4% bijtelling heeft. Als de Tesla qua prijs en afwerking alleen maar in de buurt komt van deze auto’s wordt het in Nederland al een verkoopsucces. Een de doorslaggevende factor hierin zal zijn: Bijtelling!

Deze auto moet er ook eindelijk voor gaan zorgen dat Tesla structureel winst gaat maken. Want geloof het of niet, Tesla heeft acht kwartalen op rij verlies gemaakt. Opmerking hierbij is wel, dat de omzet nu sterk begint te stijgen.

Eind oktober kwam dan ook het (wellicht verrassende) bericht dat Tesla winst heeft gemaakt. De omzet stijgt sinds de introductie van de Model X dan ook sterk. Kwartaal 3 van 2016 leverde Tesla 24.500 auto’s af, waar dit er een jaar geleden ongeveer 70% minder waren.

Hoe komt het dan dat Tesla niet failliet gaat? Tesla weet investeerders en klanten zo enthousiast te maken dat men erin blijft geloven. En dat doet die Elon Musk toch erg sterk. Natuurlijk heeft hij de wereld al weten te overtuigen met de kwalitatief zeer goede Tesla Model S en X, maar de vraag is hoe lang blijven investeerders geloven in de magie van Tesla?

Wilt u nu al in een Tesla met 4% bijtelling leasen, dat kan, zie hieronder een overzicht van het huidige aanbod modellen. Wanneer u een voorstel op maat wenst, horen we dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,

Leasegarage.nl

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken