Vorig jaar in september vernieuwde Tesla de Model 3 grondig. Het model kreeg een nieuw front, koplampen, achterzijde en het interieur werd grondig vernieuwd. Echter was de elektrische sedan enkel nog verkrijgbaar als AWD en Long Range variant, tot nu! De Tesla Model 3 is er nu ook al krachtige Performance variant.

Performance specificaties

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht is de Model 3 Performance met afstand het snelste model van de Model 3 familie. Met 460 pk de krachtigste aandrijfunit ooit in een Model 3 Van 0-100 km/u in slechts 3,1 seconden en een topsnelheid van 262 km/u  zijn het ook zeker Performance specificaties te noemen.

Bij de Performance modellen van Tesla ligt de actieradius altijd wat lager dan het AWD en Long Range model. De Performance versie beschikt over een actieradius van 528 kilometer, dat is een stuk minder als de Long Range, 678 kilometer.

De 20-inch wielen van de Performance versie hebben hier natuurlijk grote invloed op. Het formaat van de wielen zorgt automatisch voor een lagere actieradius. Daarnaast zijn de wielen ook een stuk breder wat de tractie verbeterd maar de efficiëntie verslechterd.

tesla-model-3-performance

Model 3 Performance vanaf € 56.990,-

Voor de Model 3 Performance ben je minimaal € 56.990,- kwijt. De Pearl White lak is gratis en kies je voor een blauw of zwarte metallic lak komt er al direct € 1.300,- bij. Voor de exclusievere kleuren betaal je € 2.000,- extra.

tesla-model-3-performance-velgen

Meer dan een krachtigere Model 3

Deze Performance-editie gaat verder dan alleen maar een krachtigere Model 3 met grotere wielen. De adaptieve demping van dit model is volledig nieuw, waardoor de Performance een stijvere ophanging heeft met aangepaste veren, stabilisatorstangen en rubbers, en High Performance-remblokken. Een Model 3 Performance is gemakkelijk te herkennen aan de rode remklauwen. Voorheen moest je echt goed kijken om een Model 3 Performance te onderscheiden van de andere modellen, maar nu is het uiterlijke verschil veel duidelijker. De Performance heeft nu een gewijzigde voor- en achterbumper, een diffuser onderaan de achterzijde en een achterspoiler gemaakt van koolstofvezel. Sportstoelen en de Track Mode v3 rijmodus zijn ook standaard aanwezig in de uitrusting.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken