Wanneer je denkt aan de Tesla Model X denk je natuurlijk gelijk aan de Falcon wing deuren van dit Model. Daar staat de Model X bekend om. De Tesla Model X is ontzettend ruim van binnen en biedt als enige elektrische auto ruimte voor maar liefst 7 personen. De Tesla Model X is al een aantal jaren op de markt en niet zonder succes.

Dat de Tesla Model X meer is dan een elektrische auto met Falcon wing deuren is wel gebkleken. De Model X kent vele voordelen. Zo is de auto uitgeroepen tot veiligste SUV ooit, heeft de auto actieve rijhulpsystemen en is er een optie tot een trekhaak. Niet eerder was het mogelijk om met een elektrische auto een caravan of een kar te trekken. De Model X doet wat dat betreft de naam SUV echt eer aan.

De Tesla Model X actieradius

De accu van de Tesla Model X Long Range heeft een capaciteit van 100 kWh. Daarvan is 95 kWh daadwerkelijk te gebruiken (schatting). Hiermee wordt in de praktijk een actieradius van ongeveer 440 kilometer gehaald. De daadwerkelijke actieradius is echter sterk afhankelijk van factoren als rijgedrag, klimaat en route.

Zo is bij lage temperaturen en continu rijden op hoge snelheid een actieradius van ongeveer 320 km te verwachten. Bij gematigde temperaturen en continu rijden op lage snelheid is echter een actieradius van 625 km te behalen.

De uitermate veilige elektrische SUV

De Model X biedt ruimte voor alles. Met een bagageruimte van 2.487 liter heeft hij de meest ruimte in zijn klasse. Niet alleen maximale ruimte voor bagage maar ook voor personen. De Tesla Model X biedt ruimte voor maar liefst 7 personen. De Model X biedt meer bagageruimte dan iedere andere SUV in zijn klasse, comfortabele zitplaatsen voor maximaal zeven volwassenen en een trekgewicht tot 2.250 kilogram. De vleugeldeuren zijn uitgerust met sensoren om de omgeving te observeren en kunnen zelfs op de krapste parkeerplaatsen worden geopend.

Maak kennis met Autopilot

Met Autopilot kan uw auto automatisch sturen, accelereren en remmen binnen de rijstrook. Met Volledig zelfrijdende besturing worden extra functies toegevoegd en bestaande functionaliteit verbeterd om uw auto na verloop van tijd nog capabeler te maken, waaronder:

 • Automatisch inparkeren: fileparkeren en parallel inparkeren met één aanraking
 • Auto Lane Change: automatische wisselen van rijbaan
 • Navigeren met autopilot: begeleiding van oprit en afrit op snelwegen
 • Summon: uw voertuig automatisch parkeren en ophalen
De Tesla Model X beschikt over 360° zicht. Maximaal zicht met naar achter-, voor- en zijkant gerichte camera’s! De 160m naar voren gerichte radar geeft een beeld van objecten op afstand. De Ultrasone sensoren detecteren nabije voertuigen, voorkomt mogelijke aanrijdingen en helpt bij het parkeren. Elke Tesla is uitgerust met de hardware die in de toekomst nodig is om de auto volledig zelfrijdend onder vrijwel alle omstandigheden te maken, wat volgens ons twee keer zo veilig is dan de gemiddelde menselijke bestuurder. w

 

De snelste SUV

De volledig elektrische aandrijflijn van Tesla levert ongeëvenaarde prestaties onder alle weersomstandigheden, met Dual Motor All-Wheel Drive, adaptieve luchtvering en de snelste acceleratie van alle SUV’s op de weg van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden. Dual Motor All-Wheel Drive regelt onmiddellijk de tractie en het koppel, onder alle weersomstandigheden. De snelste SUV ter wereld van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden.

De specificaties van de Tesla Model X

 • Batterij: Long Range
 • Acceleratie:0-100 km/u in 2,8 sec
 • Bereik: 548 km (WLTP)
 • Drive:All-Wheel Drive
 • Zitplaatsen:Maximaal zeven volwassenen
 • Wielen: 20″of 22″
 • Gewicht:2.572 kg
 • Laadruimte: 2.487 liter
 • Displays:Bestuurdersdisplay en touchscreen van 17”
 • Tesla Supercharging

Tesla Model X leasen?

Op zoek naar de ideale Model X als leaseauto? Fleximo helpt je graag in je zoektocht naar jou perfecte auto. De Tesla Model X is al beschikbaar vanaf 1069,-*e per maand.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken