De Tesla Model Y maakt haast

De leveringen van de Tesla Model 3 liepen vertraging op. Bij de Tesla Model Y lijkt dit het tegendeel te zijn. Tesla zou pas in 2021 starten met de leveringen. Nu zijn er sterke geruchten dat dit al op korte termijn gaat gebeuren. Tesla Model Y zijkant

S3XY

Na de Tesla Roadster kwam de Amerikaanse automaker met de Model S, een elektrische luxewagen voor lange afstanden. De Model X is gebaseerd op de technologie van de Model S, maar heeft met de opvallende vleugeldeuren en het interieur met losse stoelen een eigen smoel.

De Tesla Model 3 is het eerste volumemodel van Tesla en de Model Y is daar sterk op gebaseerd. 75 procent van de onderdelen schijnen identiek te zijn. Hopelijk hebben die overeenkomsten tot gevolg dat de productie van de Tesla Model Y makkelijker opstart dan de ‘productiehel’ van de Model 3.

Ruimte genoegTesla Model Y kofferruimte

Model Y zorgt voor maximale veelzijdigheid en biedt plaats aan zeven passagiers en hun bagage. Elke zitplaats op de tweede rij kan onafhankelijk worden ingeklapt om op een flexibele manier ruimte te bieden aan ski’s, meubels, bagage en andere voorwerpen. Dankzij de lage tildrempel kan de bagageruimte gemakkelijk en snel worden in- en uitgeladen.

All-Wheel Drive

Tesla All-Wheel Drive is voorzien van twee ultra-alerte, onafhankelijke elektromotoren die digitaal het koppel naar de voor- en achterwielen regelen, voor een veel betere handling, tractie en stabiliteit. De Tesla Model Y is capabel in de regen, sneeuw, modder en off-road.

Model Y uiteraard 100% ElektrischTesla Model Y dashboard

Model Y is volledig elektrisch, dus u hoeft nooit meer brandstof te tanken. Als u de auto thuis ‘s nachts oplaadt, is de batterij volledig opgeladen wanneer u ‘s morgens wakker wordt. En ook onderweg kunt u de auto gemakkelijk opladen—bij ieder openbaar laadpunt of met het oplaadnetwerk van Tesla. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 14.000 Superchargers en iedere week worden er zes nieuwe locaties geopend.

De toekomst van autorijden

Alle nieuwe Tesla’s worden standaard geleverd met automatische noodstop, botswaarschuwing, dodehoekcontrole en meer. Model Y zal worden voorzien van volledig zelfrijdende besturing, die automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom en op snelwegen na wettelijke goedkeuring mogelijk maakt en de auto automatisch kan laten voorrijden op een parkeerplaats.

Bestuurder

Met een verhoogde zitpositie en laag dashboard heeft de bestuurder een uitstekend zicht op de weg voor de auto. Het interieur van Model Y is eenvoudig en overzichtelijk, met een 15-inch touchscreen, Immersive Sound-systeem en een groot volledig glazen dak dat extra hoofdruimte en vrij zicht op de lucht biedt.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken