Volkswagen komt met laadrobots

Het zoeken naar een laadpunt lijkt binnenkort niet meer nodig te zijn als het aan Volkswagen ligt. Volkswagen werkt achter de schermen aan laadrobots die geheel zelfstandig naar je toe komen als je hebt geparkeerd. Hierdoor kan je je auto dan ter plekke opladen. Het zoeken naar een laadpunt voor je elektrische auto is dan niet meer nodig.

Kosten besparing Volkswagen laadrobots uitleg

Met de visionaire prototypes brengt Volkswagen het laadpunt naar de auto in plaats van andersom en kan het merk parkeergarages zonder ingewikkelde en kostbare maatregelen voorzien van een snelle en efficiënte laadservice.

Slimme sensoren, camera’s en scanners

De laadrobots zijn voorzien van hightechcamera’s, laserscanners en ultrasone sensoren, zodat ze veilig door parkeergarages kunnen manoeuvreren. De laadrobots bevinden zich nog in het prototype-stadium. Volkswagen laat weten dat het een voorproefje is van mogelijke toekomstige laadoplossingen. Als het aan Volkswagen ligt, is het laden van een elektrische auto binnenkort net zo makkelijk als het opladen van een smartphone.

Hoe werkt het?

Zodra de robot van Volkswagen een seintje krijgt via een app of V2X-communicatie, rijdt hij geheel zelfstandig met een mobiele powerbank naar de te laden auto. Nadat hij de auto heeft gekoppeld aan de powerbank rijdt hij door naar volgende auto’s om hetzelfde te doen. Zodra de powerbank aangeeft klaar te zijn met laden, regelt de robot de ontkoppeling en zorgt hij ervoor dat de powerbank snel weer wordt volgeladen. Bekijk de onderstaande video.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken