Het leasen van de Volkswagen Polo is nog steeds zeer populair. Met de introductie van het vorige model VW Polo was de auto direct het best verkochte model van het jaar. Dik 6 jaar later staat datzelfde model Polo nog steeds in de top 3 van meest verkochte auto’s van Nederland. Desondanks komt dit jaar het nieuwe model in de showroom. Vanuit de leasemarkt is er sterk de vraag naar auto’s uit het B-segment.

Formaat VW Polo

Bij Volkswagen zijn ze van evolutie. Het is niet voor niets dat de Polo al meegaat sinds 1975. Elk nieuw model is tot nu toe groter geworden dan haar voorganger. En wederom zijn de groeihormonen nog niet uitgewerkt. De VW Polo wordt zowel een stuk langer (8cm) als breder (7cm). Dankzij zijn vernieuwde MQB-platform meet de wielbasis 2,56 meter in plaats van 2,47.

Motor

De auto komt beschikbaar met voldoende keuze aan motoren, zowel benzine als diesel is er ruim voldoende keuze. Bij de benzinevarianten hebben we de keuze vanaf een 3-cilinder met 65Pk tot en met een 2.0 TSI voor de Polo GTI. Dieselen kan nog steeds met een 1.6 liter grote TDi, die leverbaar wordt met 90 en 115 pk. Bent u een leaserijder? Of staat u vaak in files dan heeft de Volkswagen Polo uiteraard weer een automaat met dubbele koppeling. Deze is vanaf de 95Pk leverbaar in elke uitvoering.

Veiligheid voorop

Volkswagen neemt op het gebied van veiligheid standaard een aantal innovaties mee in de basisuitvoering. Hieronder vallen Front Assist met City Emergency en voetgangersherkenning. De functie Front Assist analyseert continu het verkeer en helpt u bij het verhinderen van een aanrijding met een voorligger wanneer de onderlinge afstand onder een kritische waarde daalt.

Verder zijn er de volgende zaken op de optielijst:

  • Adaptieve cruise control
  • Lane Assist
  • Dodehoek herkenning
  • Rear Traffic Alert
  • Park Assist
  • Een infotainmentsysteem welke verkrijgbaar is in 2 formaten, zowel 6,5 als 8 inch

De uitvoeringen zullen u niet gaan verrassen, deze blijven dezelfde benaming behouden (Comfortline, Trendline, Highline). De Trendline heeft standaard zaken als led-dagrijverlichting en de basisversie van het multimediasysteem. Vanaf de Comfortline is airco standaard. Hetzelfde geldt voor bluetooth- en USB-connectiviteit, een middenarmsteun en een met leer bekleed stuurwiel. De Highline heeft als extra het adaptieve Sport Select-onderstel, betere zetels, sfeerverlichting, automatische klimaatregeling en lichtmetalen wielen.

Zoals u merkt, zijn er voldoende soorten en extra opties beschikbaar. Hiermee kunt u zelf een auto samenstellen die precies naar wens is.

Wilt u meer informatie ontvangen van 1 of beide auto’s? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken