Auto leasen als zzp’er? Ruim 12% van de Nederlandse ZZP’ers rijdt momenteel in een leaseauto, tegen ruim 5% in 2014. Dat bericht ZZP Barometer, op basis van een enquête onder 999 ZZP’ers.

Maar waarom is een gedeelte van deze groep gaan leasen? Wij zetten voor de voordelen van Full Operational Lease op rijtje.

Budgettering

Voor de termijn dat u het leasecontract afsluit, bent u er zeker van dat de auto het afgesproken bedrag gaat kosten. Voor maximaal, de komende 5 jaar weet u dus exact wat u aan vervoerskosten kwijt bent als ZZP’er.

Deze autokosten bestaan uit de leasekosten en daarbij opgeteld de brandstofkosten. Het is zelfs mogelijk om het brandstofvoorschot te berekenen op basis van een verbruik, wat in de buurt komt van het werkelijke gebruik.

Risico

De tweede reden om te kiezen voor auto leasen als ZZP’er is dat u voor de volledige leasetermijn geen risico loopt. Alle onderhoudskosten, reparaties en de belangrijkste: Restwaarderisico; zijn gedekt. Zelfs bij Total Loss schade kost u dit geen no-claim, maar alleen het afgesproken Eigen Risico.

Service

U als ZZP’er bent natuurlijk berijder en contractant, hoeft u niet meer druk te maken over meerdere facturen. Iedere maand ontvangt u 1 factuur met de leasetermijn en eventueel de brandstof. U heeft geen losse factuur voor het onderhoud, verzekering en het wisselen van de winterbanden.

Zakelijke kosten

Het is mogelijk om in uw privé auto zakelijke kilometers te maken en te declareren. Er zijn zelfs veel ZZP’ers welke dit doen, maar dit kost onnodig veel geld. Het probleem is namelijk dat al uw autokosten (Zowel privé als zakelijk): het onderhoud, verzekering, brandstofkosten en overige kosten uit privé geld betaald moeten worden. Dit scheelt niet alleen 21% BTW over de meeste componenten, maar nog veel meer geld.

Voor €1 privé moet u meer dan €1 winst maken. Als u al deze kosten op de zaak kan maken, kan dit allemaal voor belasting en wordt uw belastbaar inkomen lager, u betaalt minder belasting. Is niet wat we allemaal graag doen?
Wenst u een meer uitleg over dit onderwerp, of ontvangt u graag een leasevoorstel op maat? Neem dan contact op met ons.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken