Autolease Venlo weet dat je bij de aankoop van een leaseauto niet direct bezig bent met de keuze voor winterbanden of all season banden. Maar het is wel een héél belangrijk onderdeel voor de garantie van jouw veiligheid! 

Het advies van autolease Venlo over winterbanden

Toch is het verstandig om erover na te denken. Bij autolease Venlo kun je er voor kiezen om de winterbanden op te nemen in je leasecontract, zodat jij er verder niet meer over hoeft na te denken. De auto wordt dan compleet verzorgd aangeleverd, met winterbanden, zodat jij direct kunt genieten van een prachtige nieuwe aanwinst. Maar wat is nou de toegevoegde waarde van winterbanden? En wat is het verschil tussen winterbanden en all season banden?

 Winterbanden vs zomerbanden

Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden. Door dit verschil in profiel hebben winterbanden meer grip op het wegdek bij natte weersomstandigheden zoals regen en sneeuw. Het rubber van winterbanden heeft een andere samenstelling en blijft bij koude temperaturen zacht.

Wat zijn all season banden?

All season banden zijn banden die zowel de eigenschappen hebben van zomer- als van winterbanden. Een groot voordeel hiervan is dat je niet per seizoen hoeft te wisselen. Waar je bij winterbanden het beste rijd bij temperaturen lager dan +7o celsius en bij zomerbanden hoger dan +7o celsius, kun je bij all season banden bij iedere temperatuur rijden.

Ben je overal vrij om te kiezen voor het type autoband?

In Nederland ben je als automobilist geheel vrij om te kiezen voor winterbanden, zomerbanden of all season banden. In Duitsland daarentegen ben je verplicht te rijden met banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden. Rijd in de winter of als het winter wordt in Duitsland altijd op winterbanden. Je kunt zelfs een boete krijgen als je zonder winterbanden rijdt in het winterseizoen.

 Fleximo Autolease Venlo helpt bij het kiezen

Als autolease Venlo voorzien wij jou graag van het juiste advies voor het kiezen van de juiste banden. Zo weet je zeker dat je goed en veilig de weg op gaat. Ook met je leaseauto. Voor ons is het belangrijk om te weten wat je wilt en ook welke bestemmingen je in de winter voor de boeg hebt. Zo kunnen wij jou het beste adviseren. En de winterbanden kun je gewoon opnemen in het leasecontract. Voor jou een hele zorg minder als het gaat om plezierig en zorgeloos rijden in je leaseauto.

Rijd je vaak in het buitenland en wil je advies over welke banden het meest geschikt zijn en passen binnen je leasecontract, neem dat contact op met één van de adviseurs van autolease Venlo.
Wij helpen je graag verder.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken