De Volvo XC90 is een schot in de roos.

De Volvo XC90 is sinds zijn introductie niet aan te slepen. De auto was in 2015 al uitverkocht en het ziet er naar uit dat het dit jaar weer gaat gebeuren.

Hoe is het mogelijk dat deze auto het zo goed doet? Rijdt de auto goed; ja, de auto rijdt goed. Ziet de auto er goed uit; ja, de auto ziet er goed uit. Is het interieur goed afgewerkt; ja ziet er erg goed uit.

Maar als we de Volvo XC90 eens vergelijken met andere auto’s uit dit segment zoals een BMW X5, Audi Q7, Lexus RX en de Mercedes waar we de naam niet van kunnen onthouden. Beschikken al deze auto’s niet ook allemaal over deze capaciteiten? Ja, ook de andere modellen zien er goed uit, rijden goed en zijn goed afgewerkt. Ook op het gebied van ruimte, vermogen en prijs ontlopen de auto’s elkaar niet heel veel.

Het grootste deel van deze auto’s wordt uiteraard zakelijk aangeschaft en daar komt de aap uit de mouw. Het magische woord, bijtelling. De Volvo XC90 is leverbaar met 15% bijtelling en dat maakt het hele verhaal zo interessant. Maar, de Volvo is niet de enige in dit segment. Ook de Audi Q7 is leverbaar met 15% bijtelling.

Oké, de Audi Q7 e-Tron wordt nog niet geleverd, de XC90 T8 rijdt wel al rond. Zien is kopen, maar dit zal ook voor de Q7 nog gaan komen.

Hoe kan het dan dat de XC90 zo goed verkoopt? Op basis van objectieve criteria is dat niet te zeggen, maar zaak blijft, dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan.

Wat wij als Fleximo op dit moment horen, is dat de beschikbare productieplaatsen schaars worden. Dus reageer snel, als u nog gebruik wil maken van de 15% bijtelling in 2016. Vraag hier uw offerte aan voor de Volvo XC90 of wellicht de Audi Q7.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken