Bijstelling van de actieradius

De gunstige uitslag bij de WLTP-tests betreft de Hyundai Kona en Kia E-Niro blijken nu dus toch iets bijgesteld te moeten worden.

De actieradius voor de Kia E-Niro werd eerder deze week al bijgesteld van 485km voor de 64kWh-uitvoering op één acculading naar 455km. De auto zou te lang op de stadscyclus zijn getest, waardoor een onrealistisch gunstig verbruik en dus ook bereik is gemeten.

De Hyundai Kona had bij de 64kWh uitvoering een mooie actieradius van 480 kilometer, echter deze wordt nu bijgesteld naar 449 kilometer. Beide auto’s kunnen dus ongeveer 30km minder rijden op één acculading.

Een rijdende zwarte autoEen rijdende blauwe autoDit is nog steeds een prima actieradius voor beide auto’s die qua fiscale waarde uit komen rond de € 40.000. De premium elektrische auto’s met een vergelijkbare actieradius kosten nog steeds beduidend meer. Deze elektrische auto’s winnen daarmee ook aan populariteit. In 2 maanden tijd verkocht Hyundai al meer dan 400 stuks van de Kona in Nederland. De levertijd loopt daarmee overigens wel op tot een jaar. De Kia E-Niro is sinds enkele weken te bestellen, maar er zijn ook voor deze auto sinds juli al meer dan 3.000 reserveringen geplaatst!

Met de fiscale waarde, die onder de € 50.000 blijft, is de auto ook nog gunstig voor de bijtelling en hiermee blijft deze ook in 2019 4% bijtelling houden. Mede hierdoor winnen deze auto’s aan populariteit, maar is de productiecapaciteit op dit moment onvoldoende om aan de vraag te kunnen voldoen.

Uiteraard kunnen wij u op de hoogte houden omtrent de ontwikkelingen rondom deze of andere elektrische auto’s. Hierbij kunnen wij u ook melden, dat de Tesla model 3 vandaag ook voor het eerst in de showroom gepresenteerd is. Deze zal te zien zijn bij de Tesla-vestiging in Arnhem-Duiven. De levering van deze auto’s start begin 2019. Ook deze zullen vanuit de reserveringen gefaseerd uitgeleverd gaan worden.

Voor een overzicht van elektrische auto’s kunt u onze website www.8bijtelling.nl bezoeken.Een rode luxe auto

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken