Het zal je vast niet ontgaan zijn. De nieuwe BMW X5 lease rijdt nu al een tijdje op de weg en laat menig man omkijken. De nierengrille van de vierde generatie van de BMW X5 is nog groter geworden en zijn led-koplampen nog feller. Als het aan BMW ligt is dit weer dé koploper in zijn segment.

Vernieuwd design

BMW heeft in tegenstelling tot zijn andere modellen, na vijf jaar alweer een vernieuwde versie van zijn X5 gepresenteerd. Eerder zat er telkens zeven jaar tussen de generaties van deze auto. Qua uiterlijk kan iedereen meteen zien dat het om de X5 gaat. De BMW is in vorm niet veel veranderd, maar heeft wel de nodige aanpassingen ondergaan. Zo heeft de Duitser nieuwe strakke led-achterlichten meegekregen van de designers en kan je niet om de opvallend grote nierengrille heen.

Strak nieuw interieurBMW X5 lease interieur

Het interieur van de BMW X5 is wat strakker geworden ten opzichte van zijn voorganger. Met een digitale cockpit waarop je navigatie weergeven kan worden en tegelijkertijd duidelijk de andere rijgegevens kan zien, is de X5 helemaal bij zijn tijd. Een head-display zorgt voor minder afleiding en op het navigatie systeem worden al je apps van je telefoon weergeven door de Apple Carplay functie.

De opties voor het leder zijn in het wit, zwart en verschillende bruintonen. Daarbij kan er nog gekozen worden voor kleurcombinatie in het interieur. BMW wil dat de berijder comfortabel reist met ventilatiestoelen en massagefunctie als opties . Een panorama dak is niet echt bijzonder tegenwoordig, maar door de combinatie met led-verlichting in het dak, heeft de BMW een sterrenhemeleffect.

Specificaties

De BMW X5 is in lengte 3,6 centimeter gegroeid ten opzicht van zijn voorganger. Hiermee is hij nu 4,92 meter lang. Het is echter in de breedte waarin de X5 het meest gegroeid is, 6,6 centimeter om precies te zijn. Met zijn twee meter breedte is de X5 echt niet meer te missen op de weg. De auto heeft een ledig gewicht van 2265 kilo en het lichtste model kan 1900 kilo trekken, waardoor je een flinke caravan of paardentrailer makkelijk met de dieselvariant kan trekken. De andere modellen met diesel of benzine brandstof kunnen tot wel 2700 kilo trekken. Alle motoren zijn gekoppeld aan de achttraps Steptronic automaat van BMW.

Plug-in Hybride beschikbaar

BMW X5 heeft in bijna elk model tegenwoordig wel een plug-in hybride motor zitten, met natuurlijk de achttraps automaat. De hybride techniek zorgt niet alleen voor een zuinige motor, maar het bpm-kaartje wat eraan hangt is ook een stuk kleiner dan die van de ‘gewone’ diesel en benzine variant van dit merk model. De auto heeft namelijk in hybride vorm een BPM bedrag van €648,- terwijl de andere X5 auto’s van een minimale BPM hebben van een kleine 18 duizend euro. De Plug-in hybride heeft hierdoor ook de aantrekkelijkste vanaf prijs in de prijslijst van de BMW X5.

De BMW X5 xDrive45e, zoals die door BMW wordt genoemd, heeft een range van 80 kilometer op zijn elektrische accu. De hybride auto’s van BMW zijn tegenwoordig voorzien van BMW eDrive Zones. Automatisch herkennen de auto’s van het Duitse merk dat zij een eDrive Zone binnenrijden, waarna ze overschakelen op de volledig elektrische rijmodus. De auto berekent daarnaast aan de hand van de ingestelde navigatie op welke trajecten de elektrische modus het meest efficient gebruikt kan worden. De auto kan opgeladen worden aan een 220V oplader bij de klant thuis, via universele laadpalen langs de weg en aan de BMW Wallbox. Voor vragen over de kosten van de Wallbox, kunt u het best bij de dealer zijn.

Voordelig BMW X5 leasen

De X5 zakelijk rijden kan heel voordelig met leasen. Een BMW X5 leasen kan al vanaf een vast bedrag van €1044 euro per maand. Dit is op basis van de xDrive45e die daarnaast ook erg zuinig is. Zowel operationele lease als financial lease is mogelijk. Uw lease auto is makkelijk online te vergelijken, maar voor meer informatie over het merk en vragen over brandstof keuze bijvoorbeeld, kunt u het beste terecht bij uw plaatselijke dealer. Vanaf prijzen zijn altijd bepaald op basis van 60 maanden leasen en 10.000 kilometer per jaar.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken