Hyundai Kona auto’s zijn al verkocht zonder dat de prijs bekend is. De verkopen van de van elektrische auto’s zit in de lift. In het eerste kwartaal van 2018 zijn 3945 nieuwe volelektrische auto’s verkocht ten opzichte van 1667 in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een groei van 136 procent, becijfert de RAI Vereniging.

Hyundai Kona - Wikipedia

Twee accupakketten

De instapversie van de Hyundai Kona Electric heeft een elektromotor met een vermogen van 135 pk en 395 Nm trekkracht. De batterij heeft een capaciteit van 39 kWh, waarmee de Kona Electric volgens de nieuwe WLTP-testmethode 300 km rijbereik biedt. Mocht dat niet voldoende zijn is er ook een Kona Electric met een 64 kWh-accupakket welke volgens WLTP goed is voor een actieradius van 470 km. Tevens is de elektromotor een stuk krachtiger met 204 pk en 395 Nm. Voor beide versies geldt een topsnelheid van 167 km/u.

Opladen van de Hyundai Kona

De lithium-ion-polymeerbatterij kan via een 100 kW-snellader in 54 minuten voor 80% worden opgeladen. Met de 7,2 kW onboard-lader duurt het opladen ongeveer 9,5 uur voor de 64 kWh-batterij. Bij de 39,2 kWh-versie ruim 6 uur. Hyundai levert optioneel een oplaadpunt thuis. De stekkeringang bevindt zich aan de voorzijde naast het Hyundai-logo.

Opladen elektrische auto, alles wat je moet weten! | Fleximo

Levering Hyundai Kona

Van de 1.750 stuks die naar Nederland komen in 2018 zijn er al 1.100 orders van de Hyundai Kona binnen. Dit betekend dat het met de dag lastiger wordt om nog een productieplek te bemachtigen. En dat terwijl de officiële prijzen nog niet eens bekend zijn. Wat we weten is dat de auto onder de €50.000 begint en dat er beperkte voorraad is. Mocht u meer willen weten of op de hoogte gehouden willen worden van de leaseprijzen en levertijden kunt u het contactformulier invullen onder aan de pagina.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken