De MG ZS EV is een combinatie van Europese techniek en state-of-the-art EV-technologie brengt u naar een nieuw tijdperk van mobiliteit.

De volledig elektrische MG ZS EV

Het is inmiddels bevestigd dat MG de ZS EV ook in Nederland gaat leveren.  De orderboeken van de MG zullen geopend worden na de zomer in Nederland, in tegenstelling tot het verenigd Koninkrijk daar kan de SUV al worden besteld. In slechts 2 weken heeft MG al meer dan 1000 orders mogen ontvangen.MG ZS EV Lease

Lease prijs MG ZS EV

De MG ZS EV heeft een vanaf prijs van € 29.990. Dat bedrag geldt voor basisuitvoering Comfort. Hoger in de pikorde staat de vooralsnog enige andere uitvoering: de Luxury. Voor die uitvoering vraagt MG € 31.990. Het van oorsprong Britse automerk zal een gedegen concurrent worden van de huidige elektrisch voertuigen die op de Nederlandse markt zijn. De MG ZS EV is vanaf 1 oktober online te bestellen. Proefrijden kan bij de Brand Store in Amsterdam én bij nog aan te kondigen pop-up-locaties. Informatie over onderhoudslocaties wordt spoedig vrijgegeven.

Kleuren

De MG ZS EV komt beschikbaar in de volgende vijf kleuren
– Zwart
– Wit
– Blauw
– Lichtblauw
– Rood

Vermogen van de MG ZS EV

De MG ZS EV is volledig elektrisch. Het vermogen van de MG is 105 kW (143 pk). Het maximale koppel bedraagt 353 Nm. De MG is voorwiel aangedreven. Daarmee wordt de acceleratie geschat op ongeveer 9,0 seconden.  De MG  heeft een topsnelheid van 150 KM/U.MG ZS EV Vermogen

Standaarduitrusting

De nieuwe MG is een compacte urban boordevol karakter ,innovatieve eigenschappen en een uitgebreide technologie. De MG  is standaard uitgerust met een groot aantal innovatieve veiligheidsfuncties. Het AEB systeem (Autonomous Emergency Braking) voorkomt botsingen en ongelukken met andere voertuigen, voetgangers en fietsers. Door de Lane Keep Assistance houdt de auto zich zelf op de rijbaan. Traffic Jam Assistance zorgt ervoor dat de auto sneller rijdt of afremt om de auto voor u te volgen. Nog zo een slimme functie waar de MG over beschikt is de Adaptive Cruise Control (ACC) deze funcite zorgt ervoor dat de auto automatisch de snelheid aanpast om een veilige volgafstand te houden. De auto is dus al voorzien van een aantal intelligente functies. De gezinsvriendelijke  MG  heeft een ruime cabine met een grote kofferbak ook is de SUV optioneel leverbaar met een panoramadak.

MG ZS EV Accu

MG rust de MG ZS EV uit met een 44,5 kWh accupakket, goed voor een WLTP-range van naar verwachting 335 kilometer. De laadpoort wordt aan de voorzijde bevestigd. Een volledig lading zal 390 minuten duren. Met snel laden gaat dit een stuk sneller, dan kost het slechts 40 minuten.

De ontwikkeling van de auto komt tot stand dankzij een joint venture tussen SAIC en CATL. De productie van de batterij vindt plaats in China. China heeft de intentie om jaarlijks 300.00 batterijen te produceren. Omdat niet iedereen direct enthousiast is over batterijen uit China, -denk maar aan de lage prijzen voor elektrische apparatuur van het aanbod van AliExpress-, wilt MG laten zien dat China wel degelijk betrouwbare batterijen kan produceren. MG laat met de productie van de ZS EV duidelijk zien dat de ontwikkeling naar elektrisch rijden op hoge kwaliteit kan worden gemaakt.

De ervaring van een proefrit van de MG ZS EV

De moderne Britse MG ZS EV zal alleen online te bestellen zijn. Volgens MG is dit het enige goed verkoopkanaal, want hiervoor zou een sterke behoefte onder Europese klanten zijn. Voor proefritten en ervaringen met de auto wordt wel een netwerk van distributeurs ingezet.

Gezinsvriendelijk

De prijs levert in ieder geval een behoorlijk aangeklede leaseauto op. Er komen twee varianten beschikbaar, waarvan beide zijn uitgerust met moderne technologie zoals een actieve remassistent, adaptive cruise control en Lane Keep Assist. Ook een 8 inch ingebouwd touchscreen met navigatie en Apple CarPlay is op elk model aanwezig. MG belooft bovendien voldoende bewegingsvrijheid, opbergmogelijkheden en een ruime kofferbak. Het lijkt dus een betaalbare, gezinsvriendelijke auto te worden.

Toch al benieuwd naar de eerste échte indrukken? Bekijk dan deze Engelse review over dit top model:

Bekijk ook ons YouTube kanaal om video’s zoals rijtesten te bekijken!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken