Peugeot 2008 SUV

De Peugeot 2008 is een Compacte Crossover die op het technische onderstel staat van de Peugeot 208. Deze Peugeot 2008 is een stoere auto die ook de nieuwe neus heeft mee gekregen zoals de Peugeot 208, 3008 en de 5008. Deze Peugeot 2008 is net een maatje groter dan de Peugeot 208 en een ideale auto voor het gezin met voldoende koffer ruimte.

In  Nederland heeft de Renault Clio estate altijd goed verkocht. In dit segment is alleen nog de Skoda Fabia station en de Fiat Tipo station nog over. Hierdoor is er een kans voor deze  Peugeot 2008 om als compacte crossover dit segment over te nemen. Een stoere stationwagen met voldoende bagage ruimte.

Verschillende uitvoeringen leverbaar

Zoals wij van Peugeot gewend zijn is deze auto in verschillende uitvoeringen leverbaar. Namelijk:

Active: dit instapmodel is al standaard voorzien van comfort. Voor relatief weinig geld kan je eventueel kiezen om 4 verschillende pakketten toe te voegen. Deze pakketten gaan over, comfort, safety of connect (navigatie, DAB+)

Allure: deze uitvoering kost € 1900 meer. Hiervoor heb je oa. 17 inch lichtmetalen velgen en climate control

GT:  deze uitvoering is de meest luxe. Parkeerhulp voor, keyless entry, stoelverwarming voor. Je hebt een hele complete auto.

Blue lease varianten:  deze uitvoeringen zijn vooral interessant voor de leaserijders. Peugeot heeft met de blue lease modellen er voor gekozen om de fiscale waarde lager te zetten, zodat de Peugeot 2008 aantrekkelijk is in de bijtelling.

Peugeot 2008 voorkant schuinPeugeot 2008 zijkantPeugeot 2008 lease achterkant

De Peugeot en zijn concurrenten

In dit segement voor kleine crossovers is er veel concurrentie. Sommige hebben een voorkeur voor Frans auto’s. Franse auto’s hebben in de basisauto vaak meer luxe dan de Duitse concurrenten. Als de Peugeot 2008 een auto voor u zou kunnen zijn is ook goed om de volgende concurrenten te gaan bekijken: Mazda CX-3, Kia Stonic en Seat Arona. Natuurlijk zijn er nog enkele concurrenten, maar ons gevoel zegt dat bovenstaande auto’s het meest in de buurt komen van de 2008.

Bekijk tevens ook ons Youtube kanaal om videos zoals rijtesten te bekijken!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken