Polestar 2: De volledig elektrische sedan

Polestar is begonnen als tuner voor Volvo. Nadat de S60 en V60 geen groot succes werden, gingen ze het ander aanpakken. Polestar ging door als zelfstandig merk. Ze zijn begonnen met de Polestar 1. Deze bolide was voorzien van maar liefst 600 pk aangedreven door een sterke hybride motor.  De coupé verbaasde iedereen. Na de onthulling van de Polestar 1 gingen ze door met de Polestar 2, een auto die een groot succes kan worden. De Polestar 2 is een volledig elektrische sedan. Met zijn 408 pk en een verwachte actieradius van 500 km is het een sterke auto die in de wereld van elektrische auto’s voor grote concurrentie kan zorgen.

Specificaties 

De Polestar 2 gaat in Nederland 59.800 euro kosten. Helaas net iets te veel om te profiteren van volledig 8% bijtelling over het gehele bedrag. Zoals gezegd heeft de Polestar 300kw, vierwielaandrijving en een batterij van 78 kWh waar je dus theoretisch 500 km mee kan afleggen. De sprint van 0-100 ligt onder de 5 seconden. De Polestar  zal iets kleiner uitvallen dan de Volvo S60 Polestar Engineerd. De bolide is te vergelijken met de huidige S40. Op het gebied van veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Op het gebied van veiligheid wil Polestar hun Volvo-genen bewijzen, vooral gericht op passieve- en actieve veiligheidssystemen en structurele integriteit. Hier scoort Tesla goed, dus als ‘Volvo’ met elektrische auto’s op de proppen komt, moet dat een belangrijk speerpunt zijn. Qua technologie is het de eerste auto met een infotainmentsysteem wat draait op Android, waardoor je favoriete Google-apps makkelijk te gebruiken zijn in de auto en waarschijnlijk de connectiviteit met Android-smartphones erg goed in elkaar steekt.

Polestar 2 vs Tesla Model 3

Belangrijk is hoe hij het gaan doen tegenover de Tesla Model 3. De Polestar is met de Longe Range te vergelijken.  Qua actieradius trekt Tesla aan het langste eind. De Polestar 2 beschikt over 60 km minder actieradius. De Polestar is wel een stuk sportiever met zijn 408 pk heeft hij 57 pk meer dan de Tesla Model 3. Qua grootte doen de beide auto’s niet onder voor elkaar, zowel de binnenruimte als de kofferruimte is bij beide even groot.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken