De nieuwe Seat Leon met Hybride aandrijflijn

De kersverse Seat Leon 2020 is gepresenteerd en zet zijn belangrijke trend voort. De Spaanse middenklasser komt namelijk met meerdere Hybride uitvoeringen. Daarmee wordt de Leon voorzien van wat extra ”groene peper”. Rond het tweede kwartaal verschijnt de nieuwe generatie Seat Leon in Nederland. Vanaf dan kan Fleximo u ook een passende leaseofferte aanbieden.

Seat Leon eHybrid

De nieuwe Leon is het Spaanse broertje van de Golf 8 en kan daarom in hetzelfde motorenaanbod shoppen als de Duitse hatchback. Goed nieuws, want dat betekent dat de Leon ook als plug-in hybride verschijnt. De Seat Leon eHybrid komt standaard met een automaat en koppelt een 1.4 TSI benzinemotor aan een kleine elektromotor. Volgens Seat levert dat 204 pk’s op en dankzij de 13 kWh accu kan er ongeveer 60 km (WLTP) volledig elektrisch gereden mee worden. Er kan straks ook uit meerdere mild-hybrideversies en natuurlijk gewone benzine- en dieselmotoren gekozen worden.

Seat Leon acherkant schuinSeat Leon voorkant schuinSeat Leon zijkantSeat Leon voorkant

Modern interieur

Het interieur van de nieuwe Leon is niet alleen modern, maar ook voorzien van de laatste snufjes. Met de Virtual Cockpit zie je alles wat je moet weten. Het grote display scherm kun je bedienen met aanraking of zelfs handgebaren. het ambient lighting system creëert een boog van licht voor de juiste sfeer en voor meer veiligheid.

Digitaal dashboard

De techniek onder de motorkap is niet het enige dat weer helemaal up-to-date is. LED-koplampen zijn standaard op elke Leon, net als het digitaal instrumentenpaneel. Het dashboard doet weer veel denken aan de Golf 8, met meerdere digitale schermen en sober maar strak vormgegeven panelen. Uiteraard ontbreken de nieuwste assistentiesystemen en connectivity functies niet. De auto kan automatisch de snelheid en afstand regelen, is deels met stem te bedienen en van afstand te managen via een smartphone app.

Ruimte

De bagageruimte is hetzelfde gebleven: achterin kun je nog steeds 380 liter kwijt. De ruimte in de kofferbak van de Sportstourer is wel toegenomen. Daarin kun je nu 617 liter kwijt in plaats van 587.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken