Voorkant nieuwe Skoda Octavia lease rechts
Hatchback
Bekijk auto
Vanaf €364 per maand

Verwacht in 2020

Skoda heeft de nieuwe Octavia uitgebracht. Het model bestaat in de basis uit de Volkswagen Golf en wordt net als zijn Duitse vriend leverbaar in een plug-in hybride aandrijflijn. In de zomer van 2020 komt de nieuwe Skoda Octavia naar Nederland.

De 4e generatie van de Skoda Octavia

De nieuwe Skoda Octavia 2020 is de 4e generatie van het model sinds de Volkswagen Group zich over het merk ontfermde. Skoda slaat met deze nieuwe Octavia een andere weg in. Wat design betreft, lijkt de ooit zo nuchtere Tsjech naar zijn grotere broer Superb toe te kruipen. Full-ledkoplampen met matrixtechniek zijn optioneel, hetzelfde geldt voor achterlichten met full-ledtechniek en dynamische richtingaanwijzers.

Simply CleverInterieur Skoda Octavia

Skoda staat bekend om zijn Simply Clever approach. Het gaat hierbij om slimme en handige features hetgeen dat de nieuwe Octavia onderscheidend, leuk en handig maakt. Denk hierbij aan het zogenaamde slaap pakket dat bestaat uit extra comfortabele hoofdsteunen op de achterbank en zachte dekentjes en full led matrix koplampen . Wat handiger lijkt, is de geïntegreerde parapluhouder in het voorportier van de bestuurder of de ruimte voor een eventuele sneeuw borstel bij het zij-portier van de passagier.

Veel ruimte in de Skoda Octavia combi

De nieuwe Skoda Octavia 2020 is 4.69 meter in de lengte, dit is ongeveer 2 centimeter langer dan zijn voorganger. De combi neemt in lengte iets meer toe. Deze trekt zich 2.2 centimeter langer uit. In de breedte zullen zowel de hatchback als de combi zich met 1.5 centimeter uitbreiden. Veel interessanter is de bagageruimte, dit is altijd al een sterk punt geweest van de Octavia. De reguliere vijfdeurs slurpt met een bagageruimte van 600 liter 10 liter meer op dan voorheen. De inhoud van de balzaal achterin de Octavia Combi neemt met 30 liter toe tot 640 liter. De grootste wielmaat die je onder de auto’s kunt zetten is 19 inch. Al zal er met het toekomstig RS model ongetwijfeld grotere mogelijkheden komen. De wielbasis zal met 2,68 meter net zo lang als het huidige model.

Een nieuwe ontworpen interieur

Wat op valt is het interieur van de nieuwe Octavia. In de nieuwe Octavia zit je op nieuw ontworpen ergonomische stoelen die voor het eerst leverbaar zijn met een massagefunctie. Ten opzichte van de vorige generatie Octavia is het dashboard meer op de bestuurder gericht en geheel volgens de laatste trend is het touchscreen (variërend van 8,25 tot 10 inch) op het dashboard geplaatst.

Het optionele, grootste 10-inch touchscreen is voorzien van een aantal handige functies. Zo bevat hij onder meer gesture control (gebarenbediening), een digitale spraakassistent en een zogenoemde touch control slider. Daarmee kun je met één aanraking van het scherm diverse belangrijke functies bedienen. Apple CarPlay en Android Auto mogen uiteraard niet ontbreken.

Wat verder opvalt is dat conventionele USB-poorten niet aanwezig zijn. Dat zagen we ook al in de Skoda Scala. Skoda verwacht namelijk dat we in de nabije toekomst allemaal overschakelen naar USB C-poorten. In totaal herbergt het interieur vijf USB C-poorten, waaronder één boven de binnenspiegel. Mocht je er niet mee uit de voeten kunnen, dan levert Skoda nog altijd een USB C-naar-USB-adapter.

Standaard heeft de Octavia een fysieke kilometer- en toerenteller, maar wat ons betreft is het optionele 10,25-inch virtual display een aanrader. Via het stuurwiel kun je namelijk voor het eerst inzoomen op navigatiekaarten. Een handige functie, aangezien je niet meer via het touchscreen hoeft in te zoomen. Tevens is de nieuwe Skoda Octavia 2020 de eerste Skoda die leverbaar wordt met een head-up display.

Slimme assistenten

De adaptive cruise control houdt niet alleen een vaste snelheid aan, maar automatisch ook een veilige afstand ten opzichte van zijn voorligger. Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand je hebt tot obstakels rondom je auto. De lane assist houd je altijd op de rijbaan.

Welke motorisering komen beschikbaar?Motoren opties nieuwe Skoda

De motorenreeks van de Skoda Octavia 2020 wordt verder uitgebreid en schonen en zuiniger dan ooit. Naast de bekende benzine-varianten worden er ook plug-in hybrids en mild-hybrids leverbaar. Naast de bekende benzinemotoren zijn er aardgasversies (CNG), maar ook plug-inhybrides én mild-hybrides. De plug-inhybride koppelt een 1.4 TSI benzinemotor aan elektrische aandrijving en komt in twee vermogensvarianten: 150 kW/204 pk of 180 kW/245 pk. Beide worden geleverd met een 6-traps dsg automaat.

Wanneer worden de prijzen bekendgemaakt?

De prijzen worden naar verwachting halverwege 2020 bekendgemaakt.

Vanaf wanneer kan ik de nieuwe Octavia bestellen?

De nieuwe Octavia wordt medio 2020 bij de dealer verwacht. Voor deze officiële marktintroductie zal het model te bestellen zijn.

 

Bekijk tevens ook ons YouTube kanaal om video’s zoals rijtesten bekijken

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken