Een Tesla kopen of een Tesla leasen?

Dat is altijd de grote vraag bij zakelijke aanschaf van een Tesla. Aan beide varianten zitten voordelen verbonden maar natuurlijk ook nadelen.Rode Tesla

Laten we bij het begin beginnen, een Tesla kost veel geld. De vanafprijs is op dit moment boven de €80.000, wat natuurlijk een hoop geld is. Als dit bedrag op de balans van uw bedrijf komt te staan zal dit gevolgen hebben voor de verhoudingen hierbinnen. Als de auto eventueel gefinancierd wordt, zullen de gevolgen nog groter zijn. Er blijft immers minder werkkapitaal over om u core-business mee te doen.

Risico

De tweede reden om te kiezen voor Operational Lease te kiezen voor uw Tesla Lease is risico. Zoals eerder aangegeven is Tesla een nieuw merk en is het nog onbekend hoe toekomstige modellen zijn. Als toekomstige modellen niet van dezelfde bouwkwaliteit zijn als de huidige, kan de restwaarde zakken. Als u de auto zelf in eigendom heeft, moet u zelf opdraaien voor de risico’s. Wanneer u de auto aanschaft via operationele lease ligt dit risico bij de leasemaatschappij.

Voorspelbaarheid

Voor u als eigenaar heeft Full Operational Lease van de Tesla nog een ander voordeel. Gedurende dat u in de auto rijdt, heeft u de volledige looptijd een vast kostenpatroon. U weet voor de komende 5 jaar wat uw autokosten gaan zijn.

Ontzorgen

Voor u als eigenaar is er nog een extra voordeel van de Full Operational Lease. Ontzorgen, u neemt contact op met de dealer voor het onderhoud en alles wordt geregeld. U belt de dealer voor de winterbanden en alles wordt geregeld. U hoeft zelf geen prijsonderhandeling te doen, zelf geen factuur na te kijken. Alles wordt voor u geregeld, u hoeft alleen de sleutel af te geven.

Bijtelling

Een ander voordeel voor de Nederlandse leaserijder, bijtelling. Zeker in 2017 en later zijn alle auto’s 22% bijtelling. Alleen volledig elektrische auto’s zijn 4% bijtelling. Op een Tesla van €90.000 scheelt u dit privé het volgende ten opzichte van 22% bijtelling.

Netto per maand:            €825 – €150        =             €675 winst in netto bijtelling per maand

Netto per jaar:                  €9.900 – €1.800 =            €8.100 winst in netto bijtelling per jaar

Netto over 5 jaar             €49.500 – €9.000 =       €40.500 winst in netto bijtelling over 5 jaar

Berekening betreft een indicatie: Fiscale waarde * Bijtelling /  12 maanden * 50% belasting

 

Wenst u een voorstel op maat van een Tesla, neem dan contact met ons op. Wilt u graag een vergelijk zien wat 2 of meerdere auto’s ten opzichte van de Tesla, neem contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

 

Fleximo

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken