Het uitlopende model V60 is in Nederland een groot succes geweest. Zeker in combinatie met de hybride aandrijflijn zorgde dit voor een verkoopknaller in de tijd toen we nog 7% bijtelling kende. De nieuwe V60 zal dit op eigen kracht moeten doen aangezien het gedaan is met de fiscale voordelen voor hybride modellen in Nederland.

 

Grootte

De Volvo V60 lijkt niet alleen op zijn broertjes, hij deelt ook veel techniek. Het SPA-platform vind je ook onder de XC90 en V90. Hierdoor is hij ten opzichte van zijn voorganger flink gegroeid. De bagageruimte bedraagt 529 liter (dit was 430 liter) en de wielbasis is 56 millimeter groter dan de vorige generatie V70.

 

Veiligheidssystemen

Net als iedere andere Volvo stikt het van de hulpmiddelen aanboord. zoals met elke Volvo barst ook de V60 bijna uit zijn voegen met rij-assistenten. Ook het geavanceerde actieve veiligheidssysteem ‘’City Safety’’ met Autobrake dat aanrijdingen met een snelheidsverschil tot maar liefst 60 km/uur kan voorkomen is standaard. Het is het enige systeem op de markt dat zowel voetgangers als fietsers en grote dieren herkent, ook in het donker.

 

Leasetarief Volvo V60

De Volvo V60 T5 Geartronic Momentum wordt aangeboden in full operational lease vanaf € 589,- per maand.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken