Sinds dit jaar is op de prijslijsten van de Volvo XC90 lease geen diesel meer te vinden. Volvo gaat het enkel nog op de benzine hybride motoren houden bij hun nieuwe auto. Vanuit de overheden die diesel steeds meer tegengaan, neemt Volvo nu het voortouw. Het Zweedse merk heeft de vernieuwde XC90 sinds 2014 alweer in hun product gamma, maar in 2019 is een facelift van het model op de markt gekomen. De Volvo XC90 was het begin van een hele nieuwe uitstraling van het merk Volvo.

Volvo voor een betere toekomst

In 2040 wil Volvo een klimaatneutraal bedrijf zijn. Vanuit die gedacht zijn ze alle motoren aan het elektrificeren. Mild-Hybride, Hybride, plug-in Hybride en volledig elektrisch is mogelijk in de auto’s van Volvo. De XC90 is nog niet volledig elektrisch, maar heeft wel de opties voor de benzine Hybride. Het ‘instapmodel’ van de Volvo is voorzien van een mild-hybride techniek gekoppeld aan een viercilindermotor met een turbo. Volvo perst daar 250pk uit. Om echt stukken elektrisch te rijden, is er de XC90 Recharge T8 plug-in Hybrid. Zeker in de tijd met de gunstige bijtelling voor hybride auto’s, deed deze auto het erg goed in de lease. Het gezamenlijke vermogen van de benzinemotor en de elektromotor is 390 pk. Alle motoren in de Volvo XC90 hebben een achttraps automaat.

Geen verkeersdoden meer in Volvo’s

Rechtsvoor Volvo XC90

Volvo heeft de doelstelling dat er geen verkeersdoden meer zullen zijn in Volvo auto’s. De reputatie van de veiligste auto, houdt Volvo hiermee hoog. Dat zie je ook terug in de standaarduitrusting die de Volvo XC90 meekrijgt. Standaard zit er al en city safety systeem ook, die actief bezig is met camera’s om ongelukken te voorkomen. Het systeem herkent voetgangers en dieren ook in het donker en kan in een noodsituatie zelf de XC90 zo snel mogelijk tot stilstand laten komen. De Volvo XC90 blijft binnen de lijnen rijden, maar ziet ook als een andere weggebruiker richting de auto komt. Om het af te sluiten heeft Volvo op de XC90 actieve dode hoekherkenning toegepast, waarmee een aanrijding wordt voorkomen wanneer de berijder richting een andere weggebruiker stuurt.

De Volvo XC90 naar jouw smaak

Volvo biedt bovenop de standaard opties een drietal pakketten: De Inscription, het R-design en de Business Pro. De Inscription uitvoering van Volvo heeft net als het R-design elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie met zetelverlenging. Verlichte instaplijsten zijn inclusief en verlichtingspack 2 wordt toegevoegd aan jouw XC90 waardoor de XC90 helemaal naar sfeer verlicht kan worden. Voor een sportieve uitstraling is het R-design aan te raden. Waar zowel het interieur en het exterieur sportief worden aangekleed, met 20-inch velgen, zwarte accenten op het exterieur en nappa ledere sportstoelen. Hou je meer van een chique auto? Dan kan je beter gaan voor een Inscription uitvoering die, waar het R-Design pakket zwarte accenten heeft, verchroomde accenten op het exterieur heeft.

De VolvoXC90 biedt standaard plaats voor zeven personen. Voor Volvo rijders die geen zeven plaatsen nodig hebben, heeft het merk de Volvo XC90 Inscription uitvoering met zes zitplaatsen. Twee stoelen voorin, twee in de middelste rij met ruimte ertussen en twee stoelen in de kofferbak.

7 zitplaatsen Volvo XC90    6 zitplaatsen Volvo XC90

De concurrenten

Toen Volvo met zijn nieuwe auto kwam, de XC90, begaven ze zich op het terrein van een flinke concurrentie. Auto’s zoals de Audi Q7, BMW X5 en de Mercedes GLE hadden zich al bewezen in hun nieuwe jasje. Toch wist Volvo veel lease en kopers te trekken voor hun nieuwe model. De prijs van de XC90 zit beduidend onder die van de Audi Q7, terwijl de auto wel de luxe biedt voor zijn segment. De BMW X5 zit qua prijs wel goed, maar biedt niet dezelfde ruimte. Ga je kijken naar de BMW X7 betaal je meteen anderhalf keer zoveel. Bij Mercedes geldt eigenlijk hetzelfde. Ook bij dit merk biedt de auto niet het aantal zitplaatsen, wat je in een XC90 krijgt. De Mercedes GLS wel, maar die zit in dezelfde prijsklasse als de BMW X7. Zit je veel op de weg en heb je een zuinige snelwegauto nodig? Dan zijn de concurrenten toch een betere keuze. Naast benzine hebben zij nog wel dieselmotoren in hun prijslijsten staan.

Voordelig Volvo XC90 leasenBovenaanzicht Volvo XC90

De Volvo XC90 leasen kan zakelijk heel voordelig door Fleximo. Vanaf €1018,- exclusief BTW per maand rij je al een Volvo lease XC90. Het bedrag p/m is gebaseerd op basis van een operationele lease met 10.000 kilometer en 60 maanden. Configureer de Volvo XC90 helemaal naar uw smaak en doe een aanvraag op onze site voor een scherpe lease offerte. Zowel financial lease als operationeel een Volvo leasen is mogelijk. Fleximo berekent voor u via onze systemen waar u het scherpste bent per maand. Kijk voor het Volvo aanbod op onze website of neem contact met ons op.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken