Lightyear auto kan eindelijk de weg op!

Nederlandse automerken zijn niet al te bekend, maar Lightyear zal het verschil zeker maken! De ontwikkeling heeft lang genoeg geduurd, maar in November kunnen we de Lightyear op de wegen zien. En dit is niet zomaar een algemene elektrische of brandstof auto. Met trots presenteert het Nederlandse automerk lightyear de Lightyear 0: De eerste auto van Nederland waarmee je via zonne energie kan rijden!

Lightyear achterkant

Verhaal

Lightyear wil het perspectief achter autorijden compleet veranderen. Allereerst is hun grootste belofte dat je maandenlang kan rijden, zonder te laden… Lightyear heeft het wiel opnieuw uitgevonden wanneer het gaat over energieverbruik, actieradius en het opladen.

Deze auto is niet zomaar een elektrische auto, maar een auto die rijdt op zonnepanelen! Lightyear heeft een missie om schone mobiliteit naar de wereld te brengen door een productie van schaalbare zonne-elektrische auto’s op de markt te brengen.

lightyear presentatie

Klinkt interessant hè! Laten we een dieper kijkje nemen naar de specificaties van de lightyear.

Zonnepanelen

Aangezien de autowereld nog niet al te bekend is met rijden op zonne energie, was het lastig voor Lightyear 0 de goede technologie bij elkaar te halen om het uiteindelijke product te maken. Uiteindelijk koos Lightyear ervoor om de meerderheid van de onderdelen zelf te ontwikkelen. Hierdoor hebben ze ook maar liefst 5 patenten op hun naam staan!

Lightyear van de zijkant

Van 1 naar 0?

De Lightyear kreeg in 2019 haar eerste introductie met een concept model genaamd de Lightyear one. Nu dat we bijna 3 jaar verder zijn, heeft Lightyear haar definitieve productieversie eindelijk af. In de eerste instantie zou die lightyear de Lightyear One heten. Uiteindelijk hebben ze toch besloten om het de Lighyear 0 te noemen. Waarom dit is besloten, zal een mysterie blijven.

Voordelen van rijden op zonne energie

Wat voor voordelen heeft onze nederlandse zonneauto vergeleken met een elektrische auto?

  • Af en toe of helemaal niet laden

Omdat de zon ervoor zorgt dat de batterij continu opgeladen wordt, kan de lightyear 0 je overal naartoe brengen. Hierdoor kun je zelfs maandenlang rijden zonder dat je hoeft te laden. In de zomer hoef je dus niet aan het stopcontact!

  • Maak nog meer kilometers

Bijna elk aspect van de Lightyear 0 heeft ervoor gezorgd dat de actieradius van de auto zo uitgerekt mogelijk is. De aerodynamica en het lichtgewicht van de chassis zijn 2 belangrijke factoren die de actieradius al hebben beïnvloed.

De lightyear die aanrijdt

Niet meer laden!

Geloof het of niet, maar met de Lightyear hoef je in de zomer niet meer te laden. Door middel van de zonnepanelen, is het de zon die de auto oplaadt. Dagelijks kan de zon de Lightyear 0 een bereik van 70 kilometer geven. De zonnepanelen van maar liefst vijf vierkante meter zijn vergeleken met een Tesla Model 3 efficiënter als het gaat om energie verbruik.

Lightyear claimt ook dat de auto maar liefst 11.000 kilometer uit de zon kan halen op jaarbasis. Ook al heeft het een kleine accupakket met een capaciteit van 60 kWh, heeft het toch een actieradius van maar liefst 625 kilometer wanneer de auto volledig opgeladen is.

Met een verbruik van 10,5 kWh per 100km (hoge snelheid), is de efficiëntie niet vergelijkbaar met andere merken.

Nog meer eigenschappen van de Lightyear auto

Een aantal eigenschappen die de interesse ook nog kunnen opwekken zijn onder andere:

4 in 1 wheel motoren

4 in 1 wiel motoren

De meest efficiënste aandrijflijn door middel van vier onafhankelijk gecontroleerde motoren die in de wielen zijn geïnstalleerd.

Hoog aerodynamisch design

demonstratie van de drag

Lightyear heeft een nieuw record verbroken. De aerodynamica van Lightyear heeft een drag coëfficiënt van maar liefst 0.19! Wat betekent dan nog tegenwind?

Lichtgewicht chassis

lichtgewicht chassis

Door lichtere materialen zoals aluminium en carbon fiber (koolstofvezel) te gebruiken, heeft de Lightyear een zeer lichte chassis, wat ook weer invloed heeft op de actieradius!

Snelheid & acceleratie

Dit wordt niet je typische snel optrekkende elektrische auto. Binnen 10 seconden ben je namelijk pas bij de 100 kilometer per uur. Ook haalt de auto maar 160 kilometer per uur.

Interieur van de Lightyear auto

cockpit in het middenstoelen achterin van de lightyear

Een rustgevende omgeving binnen de Lightyear en de extreme stilte binnen en buiten de auto resulteren in een comfortabele rit.

Prijs van de Lightyear auto?

De Lightyear 0 komt met een bijzonder hoge prijs. Het kost namelijk 250.000 euro om eigenaar van deze auto te worden. Dit heeft Lightyear gedaan om de gigantische investeringen natuurlijk terug te verdienen. Maar ze zijn wel met een aantrekkelijke belofte gekomen!

Lightyear Two belofte

Nu dat de Lightyear 0 een prijs heeft van 250.000 euro (exclusief btw) per stuk, kan niet iedereen de nederlandse Lightyear 0 aanschaffen. Van de Lightyear 0 worden maximaal 946 exemplaren geproduceerd. Lightyear heeft ons beloofd dat de Lightyear two een prijs zal hebben van onder de 30.000 euro. De Lightyear two staat op de planning voor 2024!

Volg ons!

Volg je ons nog niet? Dan mis je een heleboel… Volg ons op LinkedIn en Youtube om geen nieuws te missen en video’s zoals rijtesten te bekijken!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken