De volledig elektrische Fiat E-Ducato

Ieder automerk duikt in deze tijden van de oliecrisis toch in elektrische wereld. De elektrificatie van wagenparken is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De focus van veel merken ligt op de Last-Mile.
Steden worden afgesloten voor de diesel uitstotende bedrijfswagens. Daarom kan Fiat er ook niet onderuit komen om de elektrische markt op te gaan. Fiat zet groot in op hun nieuwe Fiat E-Ducato. Ze hebben het volle vertrouwen in hun ijzer sterk product. De Fiat is ontwikkeld met het Milieu als uitgangspunt. Daarbij is de E-ducato zo ontwikkeld dat het niet inlevert op de prestaties. Zo is er goed gekeken naar de Total costs of ownership ofwel TCO.

 

De voordelen van de Fiat E-Ducato.

Als we alleen al gaan kijken naar de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen, welke elektrische bedrijfswagen dan ook. Krijgen we bij aanschaf van een elektrische bedrijfswagen al gelijk met de belastingvoordelen te maken . Zo kun je genieten van de MIA en KIA regeling maar waarschijnlijk ook van lokale subsidies.

Het rijden met elektrische is in verhouding tot onze brandstofbroeders ook vele malen goedkoper. Minder draaiende delen dus minder dingen die stuk kunnen gaan dus simpelweg minder onderhoudskosten. Het rijden op elektriciteit is ook al velen malen goedkoper. Als we de getallen kunnen geloven verbruikt de Fiat 21,36 kw/h per 100 km Als je dit aan de thuislader moet voldoen betaal je hiervoor € 4,69. Op 20.000 km per jaar komt dit uit op 938,- ten opzichte van 1800 liter brandstof voor een dieselbus. Tel uit je winst!
Zelfs als je de kosten van een thuislader eraf haalt sta je nog op een voordeel. Dan hebben we nog niet eens het verschil geteld als je de Fiat oplaad met zakelijke tarieven!

Een veel gehoorde klacht is natuurlijk het opladen. Dit is een mindset. Ik rijd zelf al een hele tijd elektrisch zo zegt Maurice Godding. Het is net hoe je ermee om gaat. Elke avond staat de Bus netjes aan de lader en `s morgens rijd je de dag weer tegemoet met een volle batterij. Bij ieder gelegenheid die zich voordoet hang je de bus aan de stekker en terwijl jij de Fiat aan het laden bent met spullen laadt de Fiat zich vol met energie.  Ja, het is een extra handeling maar je krijgt er ook veel voor terug.

Actieradius

Fiat heeft de keuze uit 2 accupakketten de 47 Kw\h en 79 kw/h. De actieradius wordt door Fiat geschreven op 220 en  360 kilometer op een volle lading. Dit varieert natuurlijk zo erg door gebruik maar ook door de weersinvloeden. Maar wie heeft het over actieradius bij een elektrische voertuig. Het gaat er bij een e-auto ook om dat je op de plekken kunt komen waar je wilt komen. En als je met een elektrische auto wel in de binnenstad kunt komen en de diesel niet lijkt het mij geen lastige keuze. 

Afmetingen

De Fiat heeft prima afmetingen en een goed laadvermogen de laadruimte gat van 10 tot 17m3 en een laadvermogen mogelijk tot 1950 kg.

Prijs

De prijs is helaas nog niet bekend echter verwachten wij een prijsstelling van rond de 45.000,- euro

Binnenkort meer over deze Nieuwe Fiat E-Ducato.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken