De overheid moedigt elektrisch rijden aan. Niet alleen met belastingvoordelen en subsidies voor elektrische auto’s maar ook voor elektrische bedrijfswagens. Elektrische bedrijfswagens tot 3500 kg komen in aanmerking voor fiscale voordelen.

Een steun in de rug van 5.000,- euro

Er komen steeds meer elektrische bedrijfswagens op de markt. De investering van een elektrische bedrijfswagen is nog altijd fors ten opzichte van een vergelijkbare bestelauto met een dieselmotor. Veel ondernemers wachten hierdoor af met het verduurzamen van het wagenpark. Het kabinet wilt de ondernemers stimuleren om voor elektrische bedrijfswagens te kiezen doormiddel van een subsidie. Vanaf komend voorjaar kunnen ondernemers een subsidie tot 5.000 euro aanvragen voor de aanschaf of lease van een uitstootvrije bestelbus.

Regels en voorwaarden elektrische bestelauto met subsidieSubsidie elektrische bedrijfswagen

De regeling loopt van 2021 tot en met 2025. Het is niet dat je op elke aanschaf 5.000 euro cadeau krijgt. De uiteindelijke subsidie is afhankelijk van het type voertuig. Het komt erop neer dat je subsidie krijgt van 10% van de nieuwprijs met een maximum van 5.000 euro. Een belangrijke voorwaarde is dat de bestelbus minimaal 100 kilometer uitstootvrij moet kunnen rijden. Ook komt er per bedrijf een maximum aantal bestelbussen waarvoor subsidie mag worden aangevraagd. Daarnaast moet een bedrijf de verkregen subsidie deels terugbetalen mocht de elektrische bedrijfswagen binnen drie jaar verkocht zijn.

Het kabinet trekt 185 miljoen euro uit voor deze stimulatie. Voor 2021 is er een bedrag van 22 miljoen euro beschikbaar. Is die 22 miljoen op, dan heb je pech en zul je moeten wachten op het volgende jaar. Ieder jaar loopt het subsidiebedrag terug want, zo zegt het kabinet, er komen jaarlijks meer goedkopere elektrische bestelbussen op de markt.

Voordelen bij een elektrische bestelauto

MIA en Vamil

De milieu-investeringsaftrek is een subsidie op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Een stimuleringsregeling, zoals voor het aanschaffen van elektrische bedrijfswagens. De MIA biedt de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. Zo kunt u tot 36% (vaak tot een maximumbedrag) van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Dit wordt toegekend bovenop de gewone investeringsaftrek.

BPM-vrijstelling

Volledig elektrische auto’s, zowel batterij-elektrisch als waterstof-elektrisch zijn vrijgesteld van BPM.

MRB-vrijstelling

Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Voor auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer geldt een halftarief.

Bijtellingsvoordeel

Wanneer u een auto van de zaak rijdt, en als u hierin per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, moet u bijtelling betalen. Stoot uw auto geen CO2 uit? Dan is de bijtelling lager.

Verlaagd belastingtarief laadpalen

Voor de energiebelasting voor openbare laadpalen met een vaste aansluiting geldt tijdelijk een verlaging van het tarief. Het tarief over de eerste 10.000 kWh elektriciteit (eerste schijf) die wordt geleverd aan een elektrische voertuigen is verlaagd tot die in de tweede schijf. Bovenstaande maatregelen zijn van toepassing tot en met 2020.

Lokale subsidies

Er zijn vaak ook regionale subsidies beschikbaar voor de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente of provincie. De subsidies van een aantal gemeenten staan op Nederland Elektrisch.

Is elektrische rijden iets voor mij?MAxus eDeliver 9

Dit is een vraag die veel ondernemers zich afvragen. Wil je een moderne, complete zakenauto ervaren? Nooit meer tanken? Profiteren van fiscale voordelen en toenemende actieradiussen? Dan is elektrisch rijden interessanter dan ooit! Zowel voor werknemers als werkgevers worden de voordelen alleen maar groter.

Hopelijk is bovenstaande informatie relevant. Heb je toch nog vragen? Fleximo adviseert je graag over de mogelijkheden en voordelen van elektrisch rijden. Naast een scherpe offerte adviseren we je ook graag over opladen, bijtelling, actieradius en MIA.

Welke elektrische bestelauto zijn er op dit moment?

Fleximo adviseert je in de zoektocht naar een geschikte elektrische bedrijfswagen en/of zelfs een compleet wagenpark. Daarnaast worden alle zorgen volledig weggenomen betreft de schadeafhandeling, verzekering afsluiten en nog meer.

Bekijk hier ons volledig aanbod!

De voordelen van Full operational lease

De ontwikkelingen in de elektrische wereld volgen zich in razend tempo op, dit is ook terug te zien in het groeiende aanbod van de afgelopen jaren. Mede door deze ontwikkelingen en het toenemend aanbod dalen de prijzen snel. Ga voor zekerheid en kies voor operational lease. Door de de dalende prijzen is het niet te zeggen we de restwaarde doet. Bij operational lease hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Bekijk hier de voordelen van Operational lease:

 • Geen grote investeringen voor uw auto of wagenpark. Uw liquiditeit blijft beschikbaar voor uw bedrijfsvoering.
 • Een aantrekkelijk leasetarief door slimme budgettering. Onze lease-adviseur adviseert u over hoe u het optimale uit uw mobiliteitsbudget kan halen.
 • Geen onverwachte kosten. U weet gedurende de volledige leaseperiode waar u aan toe bent. Geen onaangename verrassingen achteraf.
 • U kiest zelf het automerk, de uitvoering, het brandstoftype en natuurlijk de kleur.
 • U kiest zelf de autodealer.
 • Binnen 24 uur leaseoffertes van twee verschillende leasemaatschappijen.
 • Geen administratieve rompslomp; u krijgt maandelijks een factuur.

U weet vooraf en gedurende de volledige leaseperiode waar u aan toe bent m.b.t. kosten.

Liever eigenaar van de bedrijfswagen? Dan is Financial lease de oplossing

Bij financial lease bent u vanaf dag één eigenaar van uw auto. Het grote voordeel is dat u daarom de BTW kunt terugvorderen en dat u mogelijk profiteert van aantrekkelijke afschrijvings- en investeringsregelingen. Daarentegen bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten als gevolg van schade, een defect, onderhoud, etc. Ook de verzekering bij deze leasevorm kunt u zelf bepalen. De auto zal verder voor de gehele waarde meegenomen worden op de balans.

 • Aantrekkelijk, vast leasebedrag per maand. Betaalt alleen rente en afschrijving.
 • Vanaf dag 1 eigenaar van de auto.
 • Bepaal zelf de looptijd
 • Btw terug vorderen
 • U profiteert mogelijk van afschrijvings- en investeringsregelingen.
 • Waarde na afloop leaseperiode
 • Persoonlijk advies van onze lease-adviseur; uw aanspreekpunt bij Fleximo.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken