De bestseller van Mercedes maar nu met een elektrisch aandrijflijn!

Mercedes heeft de e-Sprinter naar voren geschoven. Het was al een tijdje bekend dat de Mercedes e-Sprinter zou komen maar nu is die er dan echt! De Mercedes e-Sprinter is de volledig elektrische variant van de Sprinter. De Sprinter is al jaren lang een bestseller van Mercedes, niet gek dat ze dat ervoor hebben gekozen om er een elektrische variant van te maken. Met het elektrificeren van het gamma wil Mercedes niet alleen de personenauto’s vergroenen. Ook de commerciële voertuigen van het merk krijgen een hybride aandrijflijn of gaan zelfs volledig elektrisch.

Efficiënt, zuinig, flexibel en altijd betrouwbaar

Dat zijn de woorden die Mercedes loslaat over de nieuwe e-Spriner. De nieuwe sprinter is voor zien van een 115 pk en 295 Nm sterke elektromotor. Met deze elektromotor behaalt de Mercedes e-Sprinter een topsnelheid van 80 km/h.  Deze valt wel met een knop te verhogen naar 100/120 km/h. Daarmee is duidelijk dat de Mercedes e-Sprinter vooral een bestseller is in het stedelijk gebied.

Accupakket

Het accupakket van de Mercedes e-Sprinter is zeker niet mis. Met een accucapaciteit van 55 kWh en een actieradius van zo’n 168 kilometer kun je vrijwel overal met deze elektrische bus komen. Mercedes brengt ook nog een variant uit met een kleiner accupakket. Dit exemplaar zal een accucapaciteit hebben van 41 kWh. Hiermee komt de actieradius op 135 km/h. Bij het kiezen van een kleiner accupakket komt het voordeel van laadgewicht om de hoek kijken. 1045 kilo in plaats van 891 kilo. Het opladen van de Mercedes e-Sprinter gaat ook vrij snel. Om van 0% naar 100% op te laden is zo’n 8,1 uur uur bij een grote 22 kW laadpaal. Laden via een normaal stopcontact duurt 25,5 uur uur om de elektrische e-Sprinter helemaal op te laden. Aan een 80 kW-lader is het accupakket tot zo’n 80 procent van zijn capaciteit vol te laden.

De elektrische Mercedes e-Sprinter wordt verwacht in het 3e kwartaal van het jaar 2020. Meer informatie volgt snel, houdt onze website in de gaten!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken