Succes vergt een lange adem

Toen Kia in 1993 op de markt in Nederland kwam – met een verre voorouder van de Kia Ceed, de Kia Sephia – had niemand kunnen bevroeden dat zij een prominent merk zouden worden in het Nederlandse autolandschap. Kia was maar een klein Koreaans merk en kwam in Europa met slechts één model op de markt: de Sephia. Een prima auto, maar ook wel een beetje kleurloos en saai. Toen in de Aziatische crisis in 1998 Kia ook nog eens bijna failliet ging, dachten de meeste dat we er in Nederland nooit meer iets van zouden horen. Kia werd echter van faillissement behouden door het grote Hyundai en met vereende krachten werd het merk steeds sterker, wereldwijd maar ook in Nederland.

In die jaren zette Kia vooral in op auto’s die betrouwbaar, ruim, praktisch en prijsgunstig waren. Een stijlvol uiterlijk, sublieme rijeigenschappen of bijzondere, vernieuwende technieken waren aan Kia niet besteed. Value for money, daar draaide het om. Dat veranderde eigenlijk pas in 2006 met de introductie van de Ceed. Deze auto was niet alleen helemaal nieuw, hij was ook de eerste Kia die op een nieuwe filosofie was gebouwd. Kia had een ontwikkelingscentrum gebouwd in Duitsland, pal tegenover een fabriek van een Duitse autofabrikant. De auto werd vóór Europa ontwikkeld, dóór Europeanen. Kia huurde de beste krachten uit de Europese auto-industrie in om de auto te verfijnen. Voor de ontwikkeling van het onderstel werden enkele ingenieurs van BMW binnengehaald, om de Ceed een écht fijn rijdende auto te maken. Er verrees een gloednieuwe fabriek in Slowakije, waar de Ceed wordt geproduceerd. Wat overbleef was de klanten erbij zoeken: het C-segment waarin de Ceed opereert is traditioneel het domein van de Europese fabrikanten en zaken als imago en restwaarde spelen een grote rol. Het lukt Kia steeds beter om voet aan de grond te krijgen in het C-segment. De nieuwe, derde generatie Ceed is sinds kort in de showroom te bewonderen. De voortekenen voor een succesnummer zien er goed uit! De internationale autopers is lyrisch over de Ceed en zelfs in de Duitse pers – die toch vooral producten van eigen bodem de hemel in prijst – krijgt de Ceed de handjes keer op keer op elkaar.

Veel keuze is belangrijk

De sleutel in dit segment van de markt zit in het aanbieden van veel keuze. De consument in dit deel van de markt is kieskeurig en veeleisend. De Ceed stelt niet teleur hierin: er is ruime keuze in motoren en uitrustingsniveaus. Maar dat is niet alles: Kia heeft maar liefst vier typen Ceed in de collectie! Nog steeds biedt de Kia Ceed heel veel waar voor zijn geld, met een uiterst complete uitrusting en veel extra’s, voor een verhoudingsgewijs scherpe prijs. Als klap op de vuurpijl geeft Kia ook nog eens 7 jaar garantie op de auto, uniek in autoland. Dat geeft wel aan hoeveel vertrouwen Kia in het product Ceed heeft!Kia Ceed


Kia Ceed Hatchback

De eerste carrosserievariant die Kia aanbiedt is de Kia Ceed Hatchback. Vier portieren en een grote achterklep, met daarachter een ruime, bruikbare kofferbak. Deze auto biedt alles dat de veeleisende bestuurder wenst. Er zijn benzinemotoren van 120 en 140pk en een dieselmotor van 115pk, liefst zes uitrustingsniveaus en een ruime keuze in kleuren en accessoires. In de range van de Hatchback zit altijd een uitvoering van uw keuze!


Kia Ceed SportswagonKia Ceed Sportswagon

Een voor Europa heel belangrijke variant is de Ceed Sportwagon, een ruime vijfdeurs stationcar. Deze auto biedt alles wat de Hatchback ook biedt, maar dan met een fiks grotere kofferruimte. De bagageruimte meet liefst 625 liter in volume, klap je de achterbank neer dan is dit nog eens fiks meer. Naast het reguliere aanbod van motoren en uitvoeringen identiek aan de Hatchback, biedt de Ceed Sportswagon ook nog de mogelijkheid tot het kiezen van een Plug-In-Hybrid-uitvoering. Deze auto is voorzien van een benzinemotor in combinatie van een elektromotor. Samen bieden zij 141pk en de auto kan 60 kilometer volledig elektrisch afleggen.

 


Kia Pro CeedKia Ceed pro

De derde variant van de Kia Ceed is een bijzondere: de Proceed is een ruime ‘Shooting Break’. Dit is de oude Engelse term voor een hele sportieve semi-stationcar. De Proceed heeft een bijzonder lijnenspel, met een heel dynamisch vormgegeven achterzijde. Het praktisch oogpunt is hier niet uit het oog verloren: de auto heeft een grote achterklep, waarachter een enorme kofferbak schuil gaat. De Proceed is leverbaar met motoren van 120 pk tot liefst 204 pk. De Proceed wordt aangeboden me de luxere uitrustingsniveaus, passend bij zijn uitstraling.


Kia XCeed

Kia gaat vrolijk door met het introduceren van nieuwe varianten van de Ceed: zeer recent is de nieuwe Kia XCeed gepresenteerd. Qua concept is dit een Hatchback met een wat opgehoogde Kia Ceed Xrijhoogte. Dat is het echter niet geworden: Kia heeft een volledig nieuwe carrosserie ontworpen voor de XCeed. Deze onderscheid zich dan ook duidelijk van de andere broers en zussen uit de Ceed-familie. Met een stoere Cross-over-look en hogere instap kan het bijna niet anders, of de XCeed wordt een groot succes! Ook hier weer ruime keuze in motoren en uitvoeringen, voor de XCeed is ook de Plug-In-Hybrid variant beschikbaar.


Prijzen

Alle varianten van de Kia Ceed staan inmiddels in de showroom. Prijzen van de Hatchback beginnen bij € 23.295,- en de Sportswagon vanaf € 24.295,-. De luxe en sportieve Proceed begint bij € 30.995,-, terwijl de stoere XCeed leverbaar is vanaf € 27.995,-.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken