Veel gestelde vragen bij alle leasevormen

Een nieuwe lease auto uitzoeken is altijd leuk, maar hoe zit dat met alle leasevormen? We kunnen ons voorstellen dat u al een aantal vragen heeft, voor u zich überhaupt gaat oriënteren op een nieuwe leaseauto. Een aantal van deze vragen hebben we voor u op een rij gezet. We adviseren u deze vragen vooraf te stellen. Aan uzelf (als u zowel berijder als koper bent) of aan uw leidinggevende, inkoper of andere verantwoordelijke binnen uw organisatie:

 •    Wat is mijn leasebudget per maand?
 •    Is dit leasebedrag inclusief of exclusief brandstof?
 •    Is het leasebedrag begroot op een norm (bijvoorbeeld 48mnd 30.000km) of op de werkelijke kilometers per jaar?
 •    Mag ik uit alle merken kiezen of heeft het bedrijf een beleid ten aanzien van merken en modellen.
 •    Mag ik zelf de autodealer kiezen of heeft het bedrijf gekozen voor centrale inkoop?
 •    Welke opties of accessoires zijn verplicht? Denk hierbij aan metallic lak, winterbanden, vervangend vervoer  etc.

Samen op zoek naar een passende leaseauto

Als deze vragen zijn beantwoord dan kan de zoektocht naar een nieuwe lease auto echt beginnen. Fleximo helpt u graag al in een vroegtijdig stadium bij de zoektocht naar een geschikte auto. Omdat we dagelijks met twee benen in de autowereld staan, kunnen we u uitvoerig adviseren over de vele mogelijkheden en u helpen de beste keuze te maken. Op basis van een persoonlijke inventarisatie, maken we – indien gewenst – een voorselectie van passende merken en modellen, leggen we het contact met de autodealer, regelen we een proefrit en stellen we uiteindelijk een leaseofferte op maat voor u op.

Mede dankzij onze creatieve leaseoplossingen zijn we altijd in staat een scherp leaseaanbod te offreren. Hieronder vindt u meer informatie over de diverse leasevormen.

LEASEVORMEN

Bij autolease huurt u in feite een of meer auto’s voor een lange periode. Leasen is een vorm van zakelijke financiering, die altijd verbonden is met een bedrijfsmiddel, bij autolease – de naam zegt het al – een auto. De leasemaatschappij is eigenaar van het bedrijfsmiddel en u maakt er gebruik van.

De voordelen van autolease

Het leasen van een auto betekent volledige ontzorging voor u als ondernemer en heeft enkele substantiële voordelen. We zetten ze voor u op een rij:

 • U houdt uw werkkapitaal vrij om te investeren in uw core business.
 • Lease is voorspelbaar: elke maand ontvangt u een factuur waarin alle kosten voor uw auto of wagenpark zijn meegenomen.
 • U draagt geen risico’s die gepaard gaan met het beheer van uw auto of wagenpark. Denk aan de kosten voor onderhoud, brandstof, reparaties bij schade, nieuwe banden, etc. Kortom: geen onverwachte kosten.
 • U kunt nieuwe auto’s inzetten, zonder werkkapitaal te verliezen.

De leasevormen van Fleximo

Bij Fleximo onderscheiden we vijf leasevormen. Op basis van uw persoonlijke situatie, adviseren we u welke leasevorm of combinatie van leasevormen het beste bij u en uw bedrijf past.

 

 • Short lease: autolease voor de periode van 1 tot 12 maanden. Na één maand is de lease dagelijks opzegbaar.
 • Full operational lease: autolease voor een periode van 24 tot 60 maanden. U bepaalt zelf de looptijd.
 • Netto operational lease: autolease voor een periode van 24 tot 60 maanden. U heeft zelf de touwtjes in handen. Bedrijfsmiddelen blijven beschikbaar voor andere doeleinden.
 • Financial lease: financiering van uw auto, waarbij u – anders dan bij voorgaande opties – direct zelf eigenaar bent, met alle (fiscale) voordelen van dien. Auto komt op de balans, waardoor investeringsruimte daalt.
 • Privé lease: de mogelijkheid om als consument een nieuwe auto te rijden voor een vast bedrag per maand.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken