De elektrische auto is niet meer weg te denken in het dagelijkse straatbeeld. De laadinfrastructuur voor het laden van elektrische auto’s is goed geregeld. We zien in 2022 de opkomst van de elektrische bedrijfsbus ook komen. Is Nederland er nu klaar voor om volledig elektrisch te gaan rijden? Wij denken van wel en het aanbod van elektrische auto’s wordt steeds groter.

Is een elektrische 7-persoons mogelijk?

De vraag die wij bij Fleximo steeds vaker krijgen of het mogelijk is om een betaalbare 7 persoons emissievrije auto is die ze kunnen leasen. In de markt zijn er een aantal mogelijkheden om elektrisch te gaan rijden met 7 stoelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Mercedes EQB

Een 7 persoons elektrische auto als de EQB staan bovenaan.De EQB is de ultieme ruime SUV voor het gezin. De volledig elektrische EQB beschikt over een ruim en variabel interieur en is uitgerust met de laatste technologie en de beste veiligheidssystemen van Mercedes-Benz voor optimaal comfort. De grove en hoekige lijnen maken dat de EQB een stoer karakter heeft en de typische black panel-grille met lichtstrook van Mercedes-EQ geven hem een sierlijke touch.

De ruimte in de EQB is variabel in te delen. Via de derde, neerklapbare rij zitplaatsen kan het interieur worden uitgebreid met twee extra, afzonderlijke stoelen, waardoor je maar liefst zeven zitplaatsen kan creëren. Wanneer deze stoelen neergeklapt blijven heeft de EQB een enorme bagageruimte van maar liefst 1710 liter, ideaal voor vakanties en andere avonturen. Daarnaast zitten er overal in de auto speciale kinderzitbevestigingen wat zorgt voor optimale veiligheid van een jong gezin of grote familie.

Mercedes EQB 7-zitsTesla Model X

De Model x kan je kiezen met 5, 6 of 7 zitplaatsen. Waarbij de 3e zitrij in de bodem kan wegklappen. De actieradius is met 460km een zeer sterk pluspunt.

Vanaf het begin ontworpen als elektrisch voertuig bieden de carrosserie, het chassis, de veiligheidssystemen en de batterijtechnologie een zeer lage kans op letsel voor de inzittenden.

 1. Euro NCAP-veiligheidsscore van 5 sterrenVolwassen inzittende
 2. ★ ★ ★ ★ ★
 3. Inzittend kind
 4. ★ ★ ★ ★ ★
 5. Voetgangers
 6. ★ ★ ★ ★ ★
 7. Safety Assist
 8. ★ ★ ★ ★ ★

Tesla lease Model X vooraanzichtTesla Model Y

De Model Y komt begin 2021 op de markt met een verkoopprijs vanaf € 64.000, maar je moet voor de 7 zitplaatsen nog € 3200 extra betalen. De Model Y is een auto waar veel leaserijders op wachten. Het is de vraag of ze de verkoophit van de Model 3 kunnen evenaren. De Tesla Model Y is leverbaar in 2021. Dit geldt alleen niet voor de 7-zits variant van de Model Y. Deze is leverbaar vanaf 2022.

Bij Fleximo is het ook mogelijk om een proefrit te maken in de Model Y! Heb je interesse? Vul het proefritformulier in en wij nemen contact met je op.

Nieuwe elektrische auto's Model Y

Mercedes Benz EQV

Mercedes Benz EQV: deze elektrische Mercedes is in 2020 op de markt gekomen met een vanaf prijs van € 59.990. Deze EQV kan je zelf het aantal zitplaatsen bepalen. Dit varieert van 6 tot 9 zitplaatsen. De actieradius ligt rond de 330km.

Mercedes EQV

Nissan E-NV200

Deze 7 persoons elektrische auto kunnen we ook niet vergeten. Dit zijn allemaal elektrische auto’s (SUV) die boven de € 60.000 kosten en voor veel mensen te duur. In het segment onder de € 50.000 heb je momenteel alleen de Nissan e-NV200 Evalia. Deze auto is al vanaf 2014 op de markt en wordt ook als bestelbus aangeboden. De Evalia is als bedrijfsbus een groter succes dan als 7 zits personen auto. Dankzij de nieuwe 40 kWh batterijcapaciteit is de 100% elektrische 5- of 7-persoonsauto e-NV200 EVALIA een uitkomst voor een groeiend gezin en de ideale keuze voor een duurzamere manier van leven. Alle tochtjes door de stad met het hele gezin in één enkele oplaadbeurt, haal het meeste uit de oplaadopties en profiteer langer van het beste op het gebied van connectiviteit en comfort.

Maxus eUniq5

Waar is de 7 persoons elektrische auto  die eruit ziet als een “normale” personenauto en geschikt is voor de hele familie. Waar is de ideale elektrische 7 zitter? We kunnen u vertellen dat vanaf 2e kwartaal 2021 daar verandering in gaat komen! Maxus komt met de Maxus eUniq 5. Dit is een volledig elektrische luxe auto met 7 zitplaatsen. De verkoopprijs zal rond de € 45.000 liggen. De leaseprijs is nog niet bekend. Het is nog niet bekend of het losse stoelen zijn of een bank. We verwachten veel comfort, ruimte en luxe voor deze prijs, zoals andere Chinese merken als MG en Aiways.

We verwachten de Maxus eUniq5 als MPV in 4 tot 6 verschillende kleuren en in 1 uitvoering. Deze nieuwe Maxus eUniq5 zal voor veel leaserijders een interessant alternatief zijn. Leaserijders die nu nog een benzine 7- zitter hebben rijden nu merken en modellen als de Volkswagen Touran, Opel Zafira, BMW 2 serie, Volkswagen Tiguan All space, Skoda Kodiaq, Peugeot 5008, Renault Espace en de Seat Tarraco kan de nieuwe Maxus eUniq5 de ideale nieuwe leaseauto voor het gezin. Deze Maxus eUniq5 zal 12% bijtelling hebben en wellicht een gedeelte in de 22% bijtelling.

De Maxus Euniq5 zal worden voorzien van een 53kwh accu. De actieradius zal rond de 325 km liggen. WLTP verwacht men rond de 260km uit te gaan komen. De actieradius is zeer afhankelijk van een aantal factoren:

 • Temperatuur
 • Snelweg kilometers of binnenstad
 • Rijstijl

Nieuwe modellen in 2022!

In 2022 worden veel nieuwe volledig elektrische modellen verwacht. Merken als Audi, Ford, Renault, BMW, Volkswagen, Peugeot, Seat en Skoda zullen met nieuwe auto’s gaan komen

Wat wordt uw nieuwe elektrische auto? Wij zoeken het graag voor u uit! Bekijk tevens ook ons YouTube kanaal om videos te bekijken zoals rijtesten

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken