De laatste jaren maken de Peugeot modellen mooie ontwikkelingen door. Het Franse merk kiest voor een uitgesproken designtaal in combinatie met verschillende vernieuwingen in het interieur. De nieuwe Peugeot e-5008 krijgt precies dezelfde behandeling en zal ongetwijfeld goed in de smaak vallen!

7-persoons elektrische SUV!

Een belangrijk aspect van de nieuwe Peugeot e-5008 is dat hij ruimte biedt voor maar liefst 7 personen. Op de 2,9 meter lange wielbasis van je voorin twee stoelen, in het midden drie en helemaal achterin ook nog twee. Met een hoogte van 1,69 meter zullen de passagiers achterin ook nog voldoende hoofdruimte overhouden.

De derde zitrij neemt natuurlijk wel wat kofferruimte in beslag. Als de derde zitrij in gebruik is beschik je nog over 259 liter aan bagageruimte. Is de derde zitrij weg dan groeit dit al naar 748 liter. Klap je de tweede en derde zitrij neer dan beschik je over maar liefst 1815 liter! Een excuus voor te weinig ruimte? Die is er dus niet!

peugeot-e-5008-elektrische-7-zitter

Peugeot e-5008 specificaties

Peugeot introduceert de e-5008 in een scala van vijf verschillende uitvoeringen, die het beste van elektrisch en hybride rijden combineren. Drie van deze modellen zijn volledig elektrisch, terwijl twee hybride varianten worden aangeboden, waaronder een PHEV. Met een laadvermogen tot 160 kW is het mogelijk om de EV’s binnen een half uur van 20 naar 80 procent op te laden, wat betekent dat je snel weer op pad kunt.

peugeot-e-5008-2024 - elektrische 7-zitter

De instapversie van de e-5008 wordt aangedreven door één elektromotor met een vermogen van 213 pk en een koppel van 345 Nm. Deze wordt gevoed door een 73 kWh batterij, wat resulteert in een indrukwekkend rijbereik van 502 kilometer. Voor diegenen die meer kilometers willen maken, is er de Long Range-versie, uitgerust met een 98 kWh batterij, waarmee je tot wel 660 kilometer kunt afleggen op één lading.

Daarnaast biedt Peugeot de mogelijkheid om de e-5008 te bestellen met twee elektromotoren, wat resulteert in een vermogen van 322 pk, zij het met de iets kleinere 73 kWh batterij, goed voor een maximaal bereik van 500 kilometer. Voor degenen die de voorkeur geven aan een hybride aandrijving, is er de mild-hybride versie met een 0,43 kWh batterij, die tijdens het rijden wordt opgeladen door een driecilindermotor. En tot slot is er de plug-in hybride e-5008, die een puur elektrisch bereik heeft van 80 kilometer en in combinatie met de verbrandingsmotor een totaal vermogen van 195 pk levert.

zijaanzicht-peugeot-e-5008

Uiterlijk van de nieuwe Peugeot e-5008

Met de nieuwe e-5008 slaat Peugeot een andere weg in dan de degelijke SUV voor 7 personen. Peugeot heeft de e-5008 een uitgesproken design gegeven wat de auto volgens ons ten goede heeft gekomen.

Berijders krijgen de keuze tussen 19 (standaard) en 20 inch (optioneel) velgen. Verder is de Peugeot e-5008 verkrijgbaar in zes verschillende kleuren:  Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey en Titanium Grey.

Peugeot e-5008 - Elektrische SUV

Interieur gericht op de bestuurder

In het interieur valt het 21-inch grote scherm meteen op. Het scherm is geplaatst met de volledig focus gericht op de bestuurder. Hier en daar zijn er wel nog een aantal fysieke knoppen vinden maar het draait toch vooral om het centrale scherm op he dashboard. Achter het scherm zien we nog een mooie sfeerverlichtingspaneel die het interieur wat levendiger maakt.

interieur-nieuwe-peugeot-e-5008

Berijders krijgen de keuze tussen 19 (standaard) en 20 inch (optioneel) velgen. Verder is de Peugeot e-5008 verkrijgbaar in zes verschillende kleuren:  Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey en Titanium Grey.

interieur-details-e-5008

Marktintroductie herfst 2024

Peugeot lanceert de nieuwe e-5008 in de herfst van 2024 op de markt. Prijzen, leaseprijzen en verdere informatie zullen tegen die tijd bekend worden gemaakt, hier later meer over.

Peugeot e-5008 - 7 zitter EV

Meer autonieuws!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken