Porsche heeft aangekondigd dat ze werken aan een volledig elektrische versie van de populaire Cayenne SUV. Hoewel dit geen verrassing is, gezien de populariteit van de Cayenne als best verkochte auto van Porsche wereldwijd, zijn er wel nieuwe details naar buiten gekomen over de elektrische variant. De lancering van de elektrische Cayenne wordt naar verwachting in 2026 verwacht, wat betekent dat het niet lang meer duurt voordat deze beschikbaar zal zijn voor lease.

Met de komst van de volledig elektrische Cayenne zal Porsche haar derde model met elektrische aandrijving op de markt brengen, na de Taycan en de Macan. Het doel van de elektrische Cayenne is niet om de huidige versie te vervangen, maar om deze aan te vullen. Met de introductie van de elektrische variant geeft Porsche aan vol in te zetten op de ontwikkeling van milieuvriendelijke aandrijvingen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit en prestaties waar het merk om bekend staat.

Elektrische Porsche Cayenne Fleximo

Verwachtingen nieuwe Cayenne

Porsche heeft besloten om het populaire Cayenne model te voorzien van een uitstootvrije aandrijving, door het te laten plaatsnemen op het Premium Platform Electric (PPE) chassis. Dit chassis zal ook gebruikt worden voor de aankomende Porsche Macan EV en Audi Q6 E-Tron.

Met deze stap maakt Porsche een grote sprong in de richting van milieuvriendelijke aandrijvingen. De Cayenne is immers niet alleen het best verkochte model van Porsche, maar ook de Macan is bijzonder populair.

Ondanks deze verschuiving naar elektrische aandrijving, zal de Cayenne nog steeds indrukwekkende prestaties leveren. De elektrische Macan zal namelijk al een vermogen hebben van 603 pk. Naar verwachting zal de Cayenne dit vermogen nog flink overstijgen.

Net als bij de huidige Porsche Taycan zal de nieuwe Cayenne worden uitgerust met een 800V accupakket. Hierdoor kan het voertuig DC-laadsnelheden tot wel 270 kW behalen, wat het opladen aanzienlijk versnelt. Hoewel het precieze formaat van het accupakket nog niet bekend is, verwachten ze dat het meer dan 100 kWh zal zijn. Dit zorgt voor een indrukwekkende actieradius en maakt het mogelijk om lange afstanden af te leggen zonder tussentijds op te laden.

Elektrische Porsche modellen

Vanaf 2025 zal ongeveer de helft van alle nieuwe Porsches voorzien zijn van elektrische aandrijving, in de vorm van een 100 procent elektrische aandrijflijn of als plug-in hybride. De ambitie van Porsche is om vanaf 2030 meer dan 80 procent van de totale productie volledig elektrisch te maken.

Met behulp van het nieuwe PPE-platform kan Porsche zijn elektrische modellenassortiment uitbreiden en tegelijkertijd voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van technologie. Het platform is ontwikkeld in samenwerking met Audi en is ontworpen met veel aandacht voor veelzijdigheid.

Zo kan er gevarieerd worden met de wielbasis, spoorbreedte en bodemvrijheid, waardoor het platform geschikt is voor een breed scala aan modellen. Dit zorgt ervoor dat Porsche haar klanten een gevarieerde keuze kan bieden in haar elektrische auto’s, terwijl de kwaliteit en prestaties waar het merk om bekend staat behouden blijven.

Op dit moment Porsche één volledig elektrisch model op de markt in twee verschillende uitvoeringen. De Porsche Taycan en de Porsche Taycan Sport Turismo. Deze twee modellen zijn allebei zakelijk te leasen bij Fleximo.

De Taycan is ontworpen als een echte sportwagen, met een laag en breed profiel en een agressieve uitstraling. Het interieur van de Taycan is uitgerust met geavanceerde technologieën, waaronder een gebogen digitaal instrumentenpaneel en een groot centraal touchscreen.

Porsche Cayenne elektrisch zakelijk leasen

Op het moment dat de nieuwe elektrische Porsche Cayenne op de markt komt, zal deze wagen ook zakelijk te leasen zijn bij Fleximo. Wij staan als bedrijf volledig voor u klaar om u te ontzorgen. Zo hoeft u niet om te kijken naar de kosten van onderhoud, verzekeringen en andere bijkomende kosten. U betaalt een vast bedrag per maand en Fleximo regelt de rest. Bij vragen kunt u altijd bij ons terecht.

 

Elektrische Porsche Leasen

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken