Wie elektrisch rijden zegt, zegt Tesla. Voor wie de Model X te hoog is, en de Model S te stevig aan de prijs. Is er nu de Tesla Model 3. De Tesla model 3 is het kleinere broertje van de Model S. Er zijn verschillende Configuraties mogelijk wat betreft de Model 3:

Prijzen

  • Standard Range Plus RWD, beginnend vanaf € 48.980 met 238 PK
  • Long Range Dual Motor AWD, beginnend vanaf € 58.980 met 351 PK
  • Performance Dual Motor AWD, beginnend vanaf € 64.580 463 PK

De Model 3

Door zijn compactere afmetingen en zijn lagere instapprijs dan de Model S, is de Tesla model 3 een groot succes voor Tesla. Net als de andere auto’s in het Tesla gamma, is de Tesla model 3 een echte hightech auto. Op het dashboard zit wederom weer het grote wel befaamde 15 inch Tesla scherm. Op dit scherm kan alles geregeld worden wat betreft het rijden zelf en natuurlijk het comfort van de auto. Dit scherm geeft de Tesla ook een high Tech gevoel.

De Tesla Model 3 heeft hierdoor ook meerdere Awards in de wacht mogen slepen. De productie begon in juli 2017. Er waren voor dat de productie begon al 232.000 bestellingen. De kopers moesten des tijds €1000,- aanbetalen. Het grote voordeel van het elektrische rijden is dat je niet alleen een kofferruimte achter hebt, maar ook voor. Tesla zelf noemt dit de Frunk. Veel Tesla rijders leggen daar de laadkabels in om zo overal te kunnen laden. Het grote voordeel is dat er steeds meer laadstations bij komen in Europa. Dit houd in dat het ook aantrekkelijker word om langere afstanden met elektrische auto’s te rijden.

Specificaties

De range van de standaard model3 is 408 kilometer. De Long Range AWD heeft een range van 560 kilometer. En de Performance heeft een range van 529 kilometer.
De Performance en de long rance bevatten de Tesla Dual-motor. De Dual-motor zorgt er voor dat de auto vierwiel aandrijving heeft.
De Performance sprint in 3.2 seconden naar de 100,
De long range sprint in 4.4 seconden naar de 100 en de Standaard plus sprint in 5.3 seconden naar de 100. Dit is behoorlijk indrukwekkend omdat de auto 1611 kilogram weegt.

Design

Naast de spectaculaire cijfers, is de Tesla model 3 ook een lust voor het oog. De Tesla model 3 is een auto die erg opvalt door zijn elegante belijning. Je herkent de Model 3(ten opzichte van de model S) door de dichte grill. Juist door de strakke belijning en de scherp ogende koplampen, merk je meteen dat alles gedesigned is om de stroomlijn efficiëntie ten goede te doen.

De auto is naast dat hij compact is, toch ook zeer ruim. Zo kan je met 4 personen gemakkelijk in de model 3 zitten en heb je 542 liter bagageruimte.

Elektrisch rijden

De auto heeft een trekgewicht van 1000 kilo en dat is voor een elektrische auto toch wel bijzonder. De meeste elektrische auto’s kunnen namelijk geen gewichten trekken. Gezien het feit dat er steeds meer laadmogelijkheden in Europa komen, komen er ook minder motieven om niet voor een elektrische auto te gaan.

Redenen om voor een Model 3 te gaan

Naast dat steeds meer merken nu een elektrische auto aanbieden, blijft de Tesla toch wel de go to choice wat betreft elektrisch rijden. Het is daarom ook mooi dat Tesla nu een groter publiek aanspreekt en hierdoor meer elektrische auto’s op de markt zet. De meeste mensen die eerst in premium benzine auto’s rijden, kunnen nu in een elektrische Tesla rijden. Door deze kans krijgen wij ook een veel schoner milieu en natuurlijk ook veel minder onderhoudskosten. Ook is er een subsidie is voor mensen met een elektrische auto, als je een Tesla hebt kun je hier ook van mee profiteren, dit stimuleert men ook om eerder voor een elektrische auto te gaan zoals bijvoorbeeld de Tesla model 3. Binnenkort komt er ook nog een kleinere variant aan van de model X, de model Y. De Tesla Model Y zal op het platform komen staan van de Tesla model 3. Dus zal het platform voor meer  auto’s gaan zorgen dan voor enkel de model 3.

Als je alle specificaties en feiten langs mekaar zet, begin je heel goed te begrijpen waarom je de Tesla model 3 overal ziet rijden.

Meer informatie over de Tesla Model 3? Vul dan informatie formulier in!

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken