Tesla Model y voorkant
SUV
Bekijk auto
Vanaf €829 per maand
De Tesla Model Y, het vierde model binnen de actuele line-up van de Amerikaanse autobouwer en maakt daarmee de ‘S3XY’ benaming die Elon Musk voor ogen had compleet.

Wat weten we al van de Tesla Model Y?

Volgens Elon Musk zal de Tesla Model Y 10% groter zijn dan de Tesla Model 3. Daarnaast zal de verkoopprijs van de Tesla Model Y ongeveer 10% duurder worden dan de Tesla Model 3. De Tesla Model Y wordt de 5e auto van Tesla. De Tesla Roadster, Tesla Model S, Tesla Model 3 en Tesla Model X waren de voorgangers. De productie zou in 2020 langzaam op gang moeten komen volgens Elon Musk. De Tesla Model Y zal naar verwachting dezelfde batterijopties (50, 62 of 65 kWh) krijgen. De actieradius zal iets kleiner zijn, vanwege de luchtweerstand. De Tesla Model Y krijgt naar verwachting ook twee elektromotoren en vierwielaandrijving. De snelheid zal minder dan 5 seconden zijn in 0-100.

Geen goedkoop instapmodel voor de Tesla Model YTesla Model Y

Tesla laat weten niet verder te gaan met het instapmodel van de Model Y. De Tesla Model Y Standard Range zal niet meer worden gemaakt omdat het bereik van minder dan 400 kilomter te klein is volgens Elon Musk. Veel elektrische modellen op de markt zullen dit bereik niet halen maar voor Elon Musk is dit de ondergrens.

Het nieuwe instapmodel van de Tesla Model Y zal het Long Range-model worden. Deze zal iets duurder uitgaan vallen dan het Standard Range model. Hier krijg je uiteraard wel een beter product voor. De nieuwe prijs van het instapmodel zal rond de 45.000,- dollar komen en zal begin 2021 leverbaar zijn.

De Tesla Model Y is in prijs verlaagd!

Goed nieuws, Tesla heeft de prijs voor de Model Y verlaagd. De nieuwe bolide van Tesla is een heel stuk goedkoper geworden. Hier in Nederland is de Tesla Model Y nog niet vergrijkbaar maar in de Verenigde Staten zijn de leveringen begin dit jaar al begonnen.

De prijsverlaging op de Tesla Model Y bedraagt 3.000 dollar. De Model Y is nu in de VS al verkrijgbaar vanaf 49.900 dollar. Dit was voor de prijsverlaging 52.990 en verlaging van dus ongeveer 3000 dollar. Hiervoor rijd je een Tesla Model Y Long Range. Eerder dit jaar heeft Tesla de prijzen van de vorige modellen (Tesla Model S, Tesla Model X en Tesla Model 3) ook al verlaagd. Nu volgt dus ook de nieuwe Tesla Model Y. Deze zet van Tesla is verrassend te noemen omdat deze in pas enkele maanden te koop is en zelfs in Nederland nog niet.

De Falcon Wing deuren van de Model Y

De Falcon Wing deuren zullen niet in de Model Y geïntegreerd worden, ondanks dat hier wel eerder naar werd gehint.

In begin 2021 ook in Nederland verkrijgbaarTesla Model Y

Begin 2021 is Nederland aan de beurt. Het Long Range model is vanaf 64.000,- verkrijgbaar. Wil je een stapje hoger dan je uit bij het Preformance model, deze kost 70.000,-. In 2021 betaal je 12% bijtelling over de eerste 40.000,- over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling. Over het goedkoopste model vande  Tesla Model Y de Long Range betaal je dus 22% over de resterende 24.000,-.

De Standard Range zal er zoals eerder gezegd niet meer komen. De verwachting is dat de Tesla Model Y het niet zo goed gaat doen als de Tesla Model S en Tesla Model 3. Dit omdat je hier nog profiteerde van het gunstige 8% bijtellingstarief.

De andere Tesla modellen

Tesla Roadster:

De Roadster was in 2008 de eerste elektrische auto met een ion-accu pakket. De actieradius is 390 kilometer en kan een snelheid behalen van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,9 seconden.

Tesla model S:

Dit model is in 2012 verschenen in de Verenigde Staten. Dit model heeft een actieradius van 480 kilometer en kan in 4,6 seconden een snelheid bereiken van 100 kilometer per uur. Met een 100 kWh accu en een schatte NEDC van 613 kilometer is de model S een sterk model onder de elektrische auto’s. De software wordt periodiek draadloos geüpgraded. Zo kan Tesla in de toekomst het autonoom autorijden ook verbeteren.

Tesla Model X:

De Tesla model X is sinds 2016 verkrijgbaar in de Nederlandse markt. Het snelste model, P100D, van de Tesla model X kan een snelheid bereiken van 0 tot 100 kilometer per uur in maar liefst 3,1 seconden. De Tesla model X heeft een actieradius van 551 kilometer. Daarnaast heeft dit model een opvallend detail, namelijk de Falcon Wings. Verder heeft de Tesla model X een eigen elektromotor, is er een optionele trekhaak en heeft het een ‘’Biohazard’’ luchtfilter.

Tesla Model X

Tesla model 3:

De  Tesla Model 3 is pas sinds kort verkrijgbaar op de Nederlandse markt.Tesla Model 3De Tesla Model 3 heeft een actieradius van 530 kilometer en heeft een acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur binnen 3,4 tot 4,7 seconden. In het ontwerp van Model 3 staat veiligheid centraal. Bij een crashtest van het dak weerstond Model 3 vier keer zijn eigen gewicht, zelfs met een volledig glazen dak. De Model 3 is snel leverbaar tegen een scherpe prijs!

Het model kan beschikken over twee elektromotoren waarmee het model ook vierwielaandrijving heeft. Enkele opvallende details zijn een glazen dak, autopilot apparatuur en de ‘’summon functie’’.

De regionale Tesla lease specialist

Neem contact met ons op indien u graag meer wilt weten over de Tesla model Y of de beschikbare Tesla modellen, uitvoeringen (long range, preformance, standard) de mogelijke lease opties of meer informatie over de elektrische auto en Tesla lease.

 

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken