De elektrische Ford Mustang Mach-e

Normaal gesproken staat Ford Mustang voor een brullende V8 motor met veel geluid, maar Ford laat met de Mach-e zien dat het ook anders kan. Door de elektrische Mustang op de markt te brengen laat Ford zien dat elektrisch rijden helemaal niet saai hoeft  te zijn.  Met de volledig elektrische Mach-e zet Ford de aanval in op Tesla. De auto zal pas aan het eind van 2020 verschijnen maar is nu al te reserveren bij Fleximo!

Een scherpe vanafprijs met veel actieradiusFord Mustang Mach-e

Ford laat er geen gras over groeien en heeft de vanaf prijs al snel bekend gemaakt, het instapmodel gaat €49.925,- kosten. Deze achterwielaangedreven versie heeft 75,7 kWh accucapaciteit, wat goed is voor een vermogen van 258 pk. De actieradius bedraagt 450 kilometer, wat voor veel gebruikers al ruim voldoende moet zijn. Er komt ook een versie met extra bereik, maar liefst 600 kilometer, voor €58.075.- Deze versie heeft een accucapaciteit van 98,8 kWh en met 285 pk ook wat meer vermogen.

Wil je vierwielaandrijving én de 98,8 kWh accu, dan ben je minimaal € 67.140 kwijt. Het bereik van deze topversie komt volgens de WLTP uit op 540 km. In dit geval is het vermogen ook aanzienlijk hoger, namelijk 337 pk. Het koppel is bij beide versies opnieuw gelijk en bedraagt 565 Nm.

First edition

Om de komst van het nieuwe model te vieren, zal er ook een beperkt leverbare First Edition-versie van de Mustang Mach-E verschijnen. Ford communiceert daarvoor een voorlopige prijs van minimaal € 70,940. Die uitvoering beschikt over het grootste accupakket en vierwielaandrijving, met onderscheidende elementen als een panoramadak, audio van Bang & Olufsen en een enkel voor die uitvoering beschikbare kleur blauw. In een later stadium volgt ook nog een krachtiger GT-versie van de Mach-E.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken