Een tijd geleden presenteerde Hyundai misschien wel zijn meest belangrijke model in jaren: de Hyundai Ioniq 6! De versie met het grootste rijbereik komt maar liefst 614 kilometer ver op een volle acculading! We kijken uit naar de komst van de Hyundai Ioniq 6.

Officieel: actieradius van meer dan 600 km!

Eerder maakte Hyundai al bekend dat de actieradius boven de 600 km zou liggen, nu is volgens Hyundai de precieze actieradius 614 kilometer. We moeten er wel rekening mee houden dat dit in de praktijk een stukje lager ligt. Dit is flink meer dan de Hyundai Ioniq 5. Dit komt ook mede door dat de Ioniq 6 een heel stuk meer gestroomlijnd is dan zijn voorganger.

Hyundai Ioniq 6 First Edition is voor de vroege vogels - Autoblog.nl

Versies Hyundai Ioniq 6

Bij het bereik van 614 kilometer hoort een achterwiel aangedreven versie met een 77 kWh Long Range accupakket, mits de auto op 18 inch wielen staat. Kies je voor grotere wielen zal dit uiteraard invloed hebben op de actieradius. Zet je dezelfde versie bijvoorbeeld op 20 inch wielen houd je volgens Hyundai nog 545 km WLTP over, een verschil van ruim 60 kilometer. Niet zo fan van achterwiel aandrijving en liever vierwielaandrijving? Dan kom je zo’n 583 km ver op 18 inch wielen en 520 op 20 inch wielen.

Standaard is de Hyundai Ioniq 6 voorzien van een 53 kWh accupakket l(et op dit accupakket is enkel verkrijgbaar met achterwiel aandrijving) kom je 429 km ver door een zeer gunstig verbruik van  13,9 kWh/100 km.

Zoals al eerder is gezegd heeft de Hyundai Ioniq 6 de actieradius te danken aan zijn lage cW-waarde van slechts 0,21! Mocht je toch te kort komen kun je altijd gebruik maken de snellader. Hoe snel gaat dan? Nou heel snel kun je wel zeggen. Binnen 15 min kun je namelijk weer 351 km rijden!

First Edition | Hyundai Motor Nederland

First Edition

De prijzen van de Hyundai Ioniq 6 zijn nog steeds niet bekend. Wel weten we dat aan het einde van oktober de Hyundai Ioniq 6 First Edition gepresenteerd gaat worden. Dan zal er naar alle waarschijnlijkheid ook meer bekend worden gemaakt over de prijzen.

First Edition | Hyundai Motor Nederland

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken