De Hyundai Ioniq 6 kennen we al sinds juni, alleen ging het toen om een preview. De specificaties bij de preview waren nog niet bekend maar daar is verandering in gekomen. De nieuwe elektrische auto pronkt door zijn unieke vorm met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 Cw. In normale termen is dat ‘heel weinig’.

De IONIQ 6

De Hyundai Ioniq 6 is het tweede model in de elektrische Ioniq reeks en dus de broer van de succesvolle Hyundai Ioniq 5. Echter zijn deze twee modellen totaal verschillend. Zo is de Ioniq 5 een Cross-over en de Ioniq 6 een sedan. Ook de lijnen van de laatst genoemde zijn een stuk ronder en gestroomlijnder. De Hyundai Ioniq 6 is een bijzondere verschijning.

Hyundai IONIQ familie

De actieradius van de Hyundai Ioniq 6

Volgens het merk is de Ioniq 6 de meeste aerodynamische Hyundai tot nu toe! In de versie met vierwielaandrijving wordt de IONIQ 6 aangedreven door twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras, die samen 239 kW (325 pk) aan vermogen en 605 Nm aan koppel leveren (alleen beschikbaar in combinatie met 77,4 kWh-batterijpakket).

Het kleinste accupakket van de Ioniq 6 heeft een capaciteit van 53 kWh en een energieverbruik van slechts 14 kWh/100 km, dat maakt het volgens het merk een van de zuinigste auto’s op de markt.

Met het grote accupakket kom je volgens Hyundai uit op een geschatte actieradius van 610 kilometer WLTP ver. De Hyundai Ioniq 5 komt met deze aandrijflijn 507 kilometer ver. Een verschil van meer dan 100 kilometer. Hiermee wordt weer duidelijk dat het Cross-over model niet op kan tegen de sedans.

Hyundai Ioqniq 6 netto bijtelling, ruime actieradius, voldoende vermogen

Een indrukwekkend interieur

De Hyundai Ioniq 6 heeft een vrij minimalistisch interieur met twee grote schermen van 12” inch op het dashboard. De Ioniq 6 wordt ten alle tijden zonder buitenspiegels geleverd, de spiegels zijn namelijk digitaal. Aan het uiteinde van het dashboard vind je aan beide kanten kleine schermen waarmee je de situatie achter je in de gaten kan houden.

Hyundai IONIQ 6 interieur voor

In tegenstelling met de Ioniq 5 kiest Hyundai bij dit model wel voor een middenconsole. Hier vind je onder andere de raambesturing in terug zodat de deurpanelen lekker simpel blijven. Ook valt de sfeerverlichting op, uiteraard instelbaar in alle kleuren van de regenboog. Of, indien gewenst, een dynamisch effect, waar de verlichting zich aanpast aan hoe je rijdt.

 Hyundai Ioniq 6 sfeerverlichting specificaties - Fleximo

De twee schermen voor je werken zoals je verwacht: je kan alles naar eigen wens instellen. Denk hierbij aan de rij-info, navigatie, multimedia etc. Het scherm werkt op de nieuwst interface van Hyundai. Gebruik je lever je telefoon in de auto? Dan ondersteunt het scherm natuurlijk ook Apple Carplay en Android auto.

Hyundai IONIQ 6

Bomvol rijhulpsystemen

Hyundai heeft de Ioniq 6 bomvol allerlei rijhulpystemen gestopt. Dennk hierbij aan: adaptieve cruise control, lane-keep assist en forward collision warning. Kortom alles wat je nodig hebt voor een veilige rit en comfortabele rit.

Hyundai IONIQ 6

Een leuke toevoegin aan deze auto is de hij zelf van rijstrook kan wisselen. Zet op de snelweg de richtingaanwijzer aan en de auto wisselt vanzelf van rijstrook. Met deze techniek bereikt de Hyundai Ioniq 6 een prima niveau op het gebied van autonoom rijden. Tenslotte worden alle technische updates ”Over the air” geïnstalleerd. Hiervoor hoef je dus niet maar naar de dealer te gaan.

Opladen in slechts 18 minuten!

Het E-GMP platform is geoptimaliseerd voor 800 volt laden, wat voor de Ioniq 6 betekent dat je van 10 naar 80 procent bijlaadt in 18 minuten. Het getalletje waar Hyundai het meest trots op lijkt te zijn is de efficiëntie: 14 kWh per 100 km. Dat zorgt voor al bijna 400 km in zelfs de basisversie van de auto. Mocht je nou juist de Ioniq 6 als accu willen gebruiken, dan kan dat ook. V2L (Vehicle to Load) wordt ondersteund om apparaten van stroom te voorzien door ze in de oplaadpoort van de auto te pluggen.

Hyundai IONIQ 6: alles over de oplaadtijd

De prijs van de Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 gaat leverbaar worden in maar liefst twaalf kleuren voor het exterieur en vier kleurencombinaties voor het interieur. Het enige cijfer dat Hyundai nog even voorzich houdt is de prijs. De Ioniq 6 zal binnekort worden geproduceerd, tegen die tijd zal er meer bekend worden over de prijzen. Tot die tijd zullen we helaas nog even geduld moeten hebben.

Electric Global Modular Platform (E-GMP)

De IONIQ 6 is gebouwd op Hyundai’s Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Dit revolutionaire platform biedt grote voordelen op het gebied van prestaties, resulteert in een verbeterde rijdynamiek, zorgt voor een grotere actieradius, omvat talrijke veiligheidsvoorzieningen en optimaliseert de interieur- en bagageruimte.

De IONIQ 6 design achterzijde

Het trekgewicht van de Hyundai Ioniq 6

Over het trekgewicht van de elektrische sedan is nog niks bekend. De Hyundai Ioniq 5 kan 1.600 kg trekken. We verwachten daarom dat zijn broer ook rond dit gewicht gaat zitten.

Hyundai Ioniq 6 lease bij Fleximo!

De Hyundai Ioniq 6 lijkt dus een elektrische topper te gaan worden als je naar de indrukwekkende specificaties en de binnen en buitenkant kijkt. Hyundai heeft zich flink uitgesloofd en we kijken uit naar een van de meest veelbelovende elektrische auto’s die verkrijbaar zijn.

We zullen nog even moeten wachten tot de vanafprijzen bekend worden gemaakt en wanneer we de Hyundai Ioniq 6 kunnen bestellen. We verwachten aan het einde van het derde kwartaal hier meer over te kunnen vertellen. Dan gaat de auto namelijk in productie. Nog even geduld hebben voor de liefhebbers van de Ioniq 6!

Hyundai IONIQ 6 aerodynamische velgen

Elektrisch rijden in 2022

Wil je niet langer wachten en nog elektrisch rijden in 2022? Dat kan bij Fleximo! Profiteer van het gunstige bijtellingstarief en een voordelig netto bijtelling. We hebben de onderstaande modellen nog beschikbaar met levering dit jaar:

Meer Hyundai nieuws

page 1 of 3

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken