Kia presenteert de volledig elektrische variant van de Kia Niro. De Kia Niro is al enige tijd leverbaar, altijd voorzien van een zuinige benzine-hybride aandrijflijn. De nieuwe volledig elektrische variant is ontwikkeld door de designstudio van Kia in het Amerikaanse Californië en beschikt over 4% bijtelling. De Kia Niro EV is vergelijkbaar met de onlangs onthulde Hyundai Kona Electric.

Meer over de Kia Niro EV

De Kia Niro EV is net als de reguliere Niro een stoere Cross-over met een hoge instap/zitpositie en veel ruimte. De bagageruimte heeft een inhoud van 451 liter.

De Niro EV wordt aangedreven door een elektromotor van 204pk en is leverbaar met twee accupakketten. Het standaard accupakket met 39,2kWh levert volgens de nieuwe (realistische) WLTP-norm een actieradius op van ruim 300 kilometer. Optioneel is te kiezen voor een accupakket van liefst 64kWh, waardoor de reikwijdte oploopt tot meer dan 450 kilometer (WLTP).

Kia meldt dat de Niro EV vanaf het najaar van 2018 in de Nederlandse showrooms te bewonderen zal zijn. Prijzen worden dan ook op een later tijdstip bekend gemaakt.

Neem contact met ons op indien u meer vragen heeft over de Kia Niro EV

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken