De MG5 electric is gearriveerd! Je leest het goed, de allereerste BETAALBARE en elektrische stationwagen is er eindelijk. Na een lange tijd alleen de keuze te hebben voor een onbetaalbare Porsche Taycan als elektrische stationwagen, heeft MG hier slim op in gespeeld door de eerste betaalbare aan te bieden.

MG onthult nieuwe MG5 Electric: 's werelds eerste volledig elektrische stationwagen

Eindelijk een betaalbare stationwagen

Het was een lange tijd vooral alleen maar de keuze hebben tussen de duurdere automerken. Er was dus geen enkele volledig elektrische modellen als elektrische auto. Nu dat MG de eerste elektrische stationwagen op de markt brengt, zal het maar een kwestie van tijd zijn voordat de sales gaan stromen.

MG5 Electric Uitrusting

Allereerst komt de MG5 Electric in 2 verschillende uitvoeringen. Namelijk de comfort- en luxury uitvoeringen.

MG 5 Long Range Luxury prijzen en specificaties

Comfort uitvoering

De Comfort-uitvoering van de MG5 electric omvat alle standaard voorzieningen voor een optimale rijervaring. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld led koplampen, verwarmbare voorstoelen, keyless entry, MG Pilot, MG iSMART Lite parkeerhulp en een 7-inch digitaal cluster. Ook met een leder bekleed multifunctioneel stuurwiel en metalen velgen behoort dit al tot de standaard uitrusting van de MG5 electric.

Het houdt hier niet op. Een optimale rijervaring is er pas met Lane Keep Assistance en Traffic Jam Assistance. Als laatste ondersteund het 10,25 inch scherm ook Apple carplay als Android auto.

Luxury uitvoering

Met maar een meerprijs van €1500,- kan je al duurdere Luxury uitvoering aanschaffen van de MG ZS EV. Wat je daarbij extra kan ontvangen zijn het volgende:

 • Automatisch dimmende binnenspiegel
 • Automatisch airco
 • 360 graden camera inclusief dynamische geleidingslijnen
 • Kunstlederen bekleding
 • Climate control

Sommige mensen vinden het interieur iets te zwart. Je hebt nog wel de keus om voor een meerprijs van €1000 het interieur lichtgrijs te maken.

Veiligheid

Veiligheid staat bij MG bovenaan. Op het gebied van veiligheid kun je rekenen op negen intelligente rijhulpsystemen van MG. Namelijk:

 • Adaptive Cruise Control
 • Front collision warning
 • Automatic Emergency Braking
 • Traffic Jam Assistance
 • Lane keep Assistance
 • MG Pilot
 • Intelligent High Beam Control

MG Pilot

De MG pilot is wel nieuw, dus ik denk dat het beter is om daar wat meer over te vertellen. De MG pilot bevat een aantal ADAS-systemen die de bestuurder waarschuwen voor mogelijke gevaren en kunnen zelfs ingrijpen wanneer dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een auto dat voor jou opeens hard remt. Het bevat maar liefst 12 assistentiesystemen die bijna allemaal tot de STANDAARD uitrusting van de MG behoren.

ACC (Adaptive Cruise Control)

De ACC houdt de weg voor jou in de gaten. ‘Adaptive’ houdt in dat de Cruise Control zich aanpast aan de omgeving. Dit wilt dus zeggen dat zolang de weg vrij is, dat de Cruise Control dezelfde snelheid aanhoudt. Wanneer het een langzamer voertuig signaleert, reduceert het de snelheid en activeert het de remmen. Wanneer de voorligger weer versnelt, zal de ACC weer z’n snelheid verhogen naar hoe die eerst was.

Een visuele uitleg over de ACC.

IHC (Intelligent High Beam Control)

Wanneer een bestuurder op de snelweg in het donker grootlicht aan heeft staan, kan het voor tegenliggend verkeer erg pijnlijk in de ogen zijn. Vanaf nu kan je het grootlicht op AUTO-stand zetten, zodat de verlichting automatisch verminderd kan worden als de IHC een tegenligger aan ziet komen. Zo is de rest op de snelweg natuurlijk ook veilig!

INTELLIGENT HIGH-BEAM (IHB)

FCW (Front Collision Warning)

Dit houdt in dat de weg voortdurend in de gaten wordt gehouden voor tegenliggers.

Forward Collision Warning

AEB (Automatic Emergency Braking)

Bij snelheden onder de 20 km/h zal de MG5 Electric automatisch remmen om een aanrijding met andere auto’s te voorkomen. Bij een hogere snelheden zal de AEB alsnog de snelheid reduceren, maar niet zoals onder de 20 km/u.

Automatic Emergency Braking

TJA (Traffic Jam Assistance)

Wanneer je de TJA inschakelt, zal jou auto telkens de snelheid van de voorliggende voertuigen in de gaten houden. Dit is het handigste om in te schakelen tijdens een file. Hiermee regelt het dus het versnellen, vertragen en het remmen. Dit geldt wel voor de auto recht voor je in dezelfde rijstrook.

Traffic Jam Assistance

LKA (Lane Keep Assistance)

Af en toe komt het wel eens voor dat een bestuurder niet op let tijdens het rijden, waardoor hij/zij per ongeluk de rijstrook verlaat. Wanneer de LKA de merkt dat de auto onbedoeld de rijstrook begint te verlaten, zal het de bestuurder waarschuwen en zelf ook terug de rijstrook in rijden.

Lane Keep Assistance in de MG5 electric

Prestaties

Allereerst…, de MG5 Electric is een vierwiel aangedreven auto. Door de elektromotor die 280 Nm koppel produceert heeft het in totaal 135 kw aan kracht. Deze auto produceert met andere woorden dus 184pk met een maximum koppel van 280 Nm

Actieradius

Als het gaat om actieradius, staat iedereen met open oren altijd te luisteren. Natuurlijk verschilt de actieradius aan een aantal factoren zoals rijgedrag en seizoen. Maar je kan er zeker vanuit gaan dat de auto 340 km kan behalen. Best een grote actieradius dus.

Topsnelheid

Beide modellen hebben een maximum koppel waarmee ze binnen 8,3 seconden naar 100 km/u kunnen accelereren. De topsnelheid bedraagt bij de auto’s van dit automerk bedraagt 185km/u.

Meer dan genoeg ruimte in de MG5 electric

MG5 electric kofferruimte

Het meest opvallende aan deze auto is wel de kofferbak. De kofferbak heeft een capaciteit van 479 tot 1367 liter. Dit is voor veel mensen meer dan dat ze hadden verwacht. Aan de andere kant is het wel wat minder dan wat andere automerken aanbieden. Een Volkswagen Golf Variant heeft toch wel wat meer..

MG5 electric leasen?

Bij Fleximo is het mogelijk om deze auto te leasen. Weet je nog niet welke lease je wilt hebben? Neem dan contact met ons op. We zullen dan kijken naar uw huidige situatie om vervolgens de beste lease uit te kiezen, om daarna vervolgens een offerte te maken.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken