Nieuwe BMW 5 Release

Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver, de nieuwe BMW 5 serie is officieel door BMW gepresenteerd.

Je zou het niet zeggen, maar het huidige model BMW 5 serie wordt al verkocht sinds 2010. Het model is dus al zeker 6 jaar oud. Toch ziet het model er niet zeer gedateerd uit en loopt het nog altijd in de pas met de rest van het modelgamma.

Op welke punten is de BMW 5 dan vernieuwd? Voor het uiterlijk wordt er niet heel veel afgeweken van het vorige model BMW 5, de F10. Het nieuwe model kan vooral gezien worden als evolutie, zeker geen revolutie. Maar het meeste is er nog afgekeken bij zijn grotere broer, de BMW 7. Veel details komen terug uit de BMW 7-Serie. Bijvoorbeeld dat de koplampen doorlopen tot in de nieren en de sierlijst achter de voorwielen. Beide erg kenmerken voor de BMW 7, maar nu dus ook voor de BMW 5-Serie.

Ook bij het interieur is er maar sprake van kleine wijzigingen. Het navigatie display is op nu op het dashboard geplaatst in plaats van erin. Verder blijven er weinig knoppen over. Het gehele multimedia systeem en de navigatie zijn te bedienen met de i-Drive controller.

Onder de motorkap is er ook weinig echt radicaal nieuws. De ongeblazen motoren zijn verdwenen, tot spijt van de BMW puristen was de F10 de laatste met een 6 in lijn zonder turbo. De motoren zijn zuiniger en in alle gevallen ook lichter, wat het verbruik van de auto ten goede komt.

Over het algemeen is er dus sprake van evolutie en zeker geen revolutie. Maar de vorige BMW 5 was dan ook een zeer goed verkopende auto. Never change a winning team. Audi doet het al jaren en helaas, ook daar werkt het goed.

Wilt u nog profiteren van de laatste voorraadmodellen van de huidige serie BMW 5, neem dan contact op met ons voor een voorstel op maat of kijk op onze BMW Lease pagina.

Wilt u op de hoogte gehouden worden rondom het nieuws van de nieuwe BMW 5-serie? Laat het ons weten.

Met vriendelijke groet,

Fleximo

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken