Na een periode van ruim 3,5 jaar sinds de eerste onthulling, is de eerste productieversie van de Tesla Cybertruck eindelijk gebouwd. Deze opvallende en hoekige elektrische pick-up heeft vertraging opgelopen in zijn ontwikkeling.

Onthulling en Vertraging van de Tesla Cybertruck

In november 2019 presenteerde Tesla voor het eerst de Cybertruck, die direct veel aandacht trok. Niet alleen vanwege zijn hoekige ontwerp, maar ook door een ietwat stuntelige presentatie waarbij een zijruit die als onbreekbaar werd aangeprezen, toch brak. De oorspronkelijke planning was dat de Cybertruck ergens in 2021 op de markt zou komen, maar Tesla heeft de lancering van deze elektrische pick-up herhaaldelijk uitgesteld.

Eerste Productieversie in Texas

Elon Musk, de CEO van Tesla, deelde trots op Twitter een foto van een grote groep werknemers in de fabriek in Texas. Op de foto was ergens tussen hen in de eerste echte Tesla Cybertruck te zien.

Tesla Cybertruck

De eerste Tesla Cybertruck die van de productieband rolde. (Afbeelding: Tesla)

Technische Specificaties en Concurrentie

Wat betreft de technische specificaties van de Cybertruck blijft er nog veel mysterie. In eerste instantie werd de pick-up in drie varianten voorgesteld. Er zou een achterwielaangedreven basisversie komen met een bereik van 400 kilometer, die in de Verenigde Staten ongeveer $40.000 zou kosten. Daarnaast plande Tesla een vierwielaangedreven versie met een bereik van 480 kilometer, en een topversie met drie elektromotoren en een actieradius van meer dan 800 kilometer. Vorig jaar meldde Tesla nog dat de Cybertruck zou kunnen snelladen met een vermogen tot 1.000 kW.

Elektrische pick-up concurrent stevig toegenomen!

Toen de Tesla Cybertruck werd onthuld, had de auto nog weinig tot geen concurrenten, als hij direct in 2019 op de markt was gekomen. De Rivian R1T werd namelijk pas in 2021 gebouwd en de Ford F-150 Lightning pas in het begin van 2022. Echter, er komen steeds meer elektrische pick-ups op de markt, zoals de elektrische versies van de Ram 1500 en Chevrolet Silverado. De Tesla Cybertruck zal ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken