Deze volledig elektrisch aangedreven Toyota is familie van de Opel Vivaro-e, de Peugeot e-Expert en de Citroën e-Jumpy en staat net als zijn broertjes op het PSA platform. Wat de Toyota Proace Electric verder compleet maakt zijn de lage gebruikskosten en garantie tot maar liefst 1 miljoen kilometer of 15 jaar garantie. De Toyota Proace Electric is te verkrijgen vanaf €30.765,-.

Verschillende versies

De Toyota Proace Electric is te verkrijgen in verschillende versies namelijk de de Proace Electric Compact (4,6 m3), Worker (5,3 m2), Long Worker (6,1 m3), Truck en er is zelfs een versie met dubbele cabine (4,0 m3) waarbij er keuze is voor maar liefst zes zitplaatsen.

Ben je op zoek naar een bedrijfswagen voor personenvervoer die 100% elektrisch is? Dan is de Proace Verso Electric wellicht perfect voor jou.

Toyota Proace electricEen ruime actieradius

De actieradius van de Toyota Proace Electric bedraagt maximaal ruim 330 kilometer. Dit zorgt ervoor dat de Proace Electric perfect is voor zowel stadsverkeer als voor buiten de stad. Toyota onderscheidt 2 accupakketten, de 50 kWh batterij of 75 kWh batterij. De 50 kWh bereikt een actieradius van 230 kilometer. De maximale actieradius kan bereikt worden met de 75 kWh.

Zoals elke elektrische bestelbus neemt de actieradius in de winter af. Je rijdt dan ongeveer 210 kilometer aan een stuk door. Hierbij komt natuurlijk ook de rijstijl van de bestuurder kijken. Rijdt je gemiddeld harder dan 110 kilometer per uur of gebruik je relatief veel stroom dan heeft dit aardig wat invloed op de actieradius.

Opladen en laadpunten

Het vermogen van de elektromotor zorgt ervoor dat de volledig elektrische Toyota Proace optrekt in 12.1 seconde naar 100 km/h en een topsnelheid heeft van 130 km/h. En dat voor een zero emission bedrijfswagen.

De nieuwe Toyota Proace Electric kan volledig opgeladen worden binnen 5 uur op basis van AC 3 fasen 11 kw per uur. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een snellader is de 50 kWh variant voor 80% opgeladen na 40 minuten. De 75 kWh variant heeft hier 50 minuten voor nodig. Perfect om even een kop koffie te drinken en daarna de weg te vervolgen. Natuurlijk kan er voor het opladen ook gebruikt gemaakt worden van publieke laadpunten.

Toyota Proace electric voorkantLaad- en trekgewicht

Voor de hardwerkende ondernemer is een ruim laadvolume zeer belangrijk ten einde materialen, gereedschappen en/of andere ladingen van A naar B te vervoeren. De nieuwe Toyota Proace Electric beschikt over een laadvermogen van maximaal 1.300 kilo en kan tevens een aanhanger trekken van 1.000 kilo. Niet veel veel concurrerende elektrische bedrijfswagens doen dit na. Tevens zorgt het maximale laadvermogen van 6,1 m3 dat je zorgeloos de lading kan vervoeren.

Opties

De Toyota levert een verscheidenheid aan opties. Deze opties dragen bij aan het leveren van het ultieme comfort. Standaard beschikt de Toyota Proace Electric over een verstelbare bestuurdersstoel, Hill-start Assist Control (HAC), Cruise Control en 180 graden te openen achterdeuren inclusief een schuifdeur aan de rechterkant. Tevens is de Toyota Proace uitgerust met een 3.5 inch Display met een Bluetooth handsfree systeem en beschikt de radio over DAB+. Als extra optie kan er nog gekozen worden voor apple carplay of android auto voor het ultieme gemak.

Proace Verso Electric

Met de Proace verso electric, de personenvariant van de Proace Electric, beschikt Toyota over een volledig elektrische aandrijflijn. Er kan een keuze gemaakt worden tussen de Proace Shuttle Electric of de iets luxere uitvoering genaamd de Proace verso electric. De personenvarianten beschikken beide over 136 pk en 260 Nm. Net als de overige modellen beschikt de De Proace Verso over een accu met een capaciteit van 50 kWh of 75 kWh. Met de 50 kWh variant rijdt je 230 kilometer (WLTP). De 75 kWh variant brengt je zelfs 330 kilometer ver. Leg hem vervolgens ongeveer 10 minuten aan een snellader en je bereik schiet met 100 km omhoog.

Waarbij de overige modellen van de Proace Electric niet standaard beschikken over apple carplay en android auto doet de Proace Verso dit wel. Bovendien is hij leverbaar met de nieuwste Toyota Safety Sense, bestaande uit verschillende innovatieve veiligheidssystemen. De Proace Verso Electric is te bestellen vanaf 34.795 euro exclusief btw.

Toyota Proace Verso electric

 

Is de Toyota Proace Electric iets voor jou?

Kom jij met jouw bedrijf vaker in binnensteden én zoek je een krachtige en ruime bedrijfswagen? Dan is de Toyota Proace Electric wat voor jou! Door de aankomende zero emission zones in Nederland wordt elektrisch rijden steeds belangrijker. Daarbij komt ook nog eens dat de overheid dit project steunt door subsidies uit te keren tot een maximum van 5.000 euro.

Kunnen wij je helpen?

Fleximo is al voor een lange tijd expert op het gebied van elektrische bedrijfswagens. Door de touwtjes kort te houden met een hoop leasemaatschappijen en fabrikanten, hebben wij de mogelijkheid om jou van de juiste informatie te voorzien en advies te geven op het gebied van een aankoop of leasecontract.

Wens je meer informatie over de huidige beschikbare bedrijfswagens of kunnen wij jou helpen bij het maken van de juiste keuze? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Samen kijken we naar jouw behoeftes om vervolgens uit te komen bij de juiste bedrijfswagens. Uiteindelijk bieden we een vast leasebedrag per maand. Zonder gedoe en kleine lettertjes.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken