De afgelopen dagen hebben we de aandelenkoers van tesla flink kunnen zien dalen. De redenen hiervoor zijn de achterblijvende productie en het fatale ongeval.

Productieproblemen

Onlangs bracht Tesla naar buiten problemen met de verwachtte productieaantallen te hebben. Tesla is de ‘’auto’’ opnieuw aan het uitvinden en kiest ervoor om tegelijkertijd de productielijn opnieuw uit te vinden. Wat normaal door mensen word gedaan, daar kiest Elon Musk ervoor om machines in te schakelen met als gevolg een hoop onnodig risico. Waarom wordt hier dan toch voor gekozen?

Volledige automatisering van de eindassemblage werkt simpelweg nog niet. Zelfs de Japanners, een van de beste automakers ter wereld, proberen automatisering te limiteren. Het gaat niet in samenhang met de kwaliteit. Aanpak van de japanners gaat om het onder de knie krijgen van het proces alvorens ze dit doorvoeren in de productielijn. Het omgekeerde wat Elon Musk doet. Een financieel sterk bedrijf zou dit kunnen lijden, maar kan Tesla dit ook?

Model 3 performanceTesla model 3 rode variant foto van boven

Geruchten gaan al enige tijd rond dat er een snellere versie aankomt van de model 3. Het zou gaan om een dual motor zoals tesla al kent bij de model S en Model X. dit betekend simpelweg dat de auto vierwielaandrijving heeft. Elon Musk heeft bevestigd dat ze eerst de model 3 productie 5.000 stuks per week willen laten produceren alvorens meer uitvoering toe te voegen aan de productielijn. De verwachting ligt momenteel in Juli. Een elektromotor op de vooras en op de achteras heeft zo zijn voordelen. Het geeft de auto een betere balans, de actieradius neemt toe en het voertuig accelereert nog sneller. Daar staat wel tegenover dat de variant met Dual Motor enkele duizenden euro’s duurder gaat worden. Hoeveel duurder is niet bekend.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de laatste tesla nieuwtjes? zoals leasetarieven en levertijden voor de Tesla Model 3. Vul hier dan een contactformulier in.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken