De eerste elektrische SUV-coupé van Volkswagen

De nieuwe Volkswagen Id.5 is nog niet helemaal uit, maar het is die wel te vinden in een aantal showrooms in Nederland. De Volkswagen ID.5 is een volledig elektrische suv coupé. Dit is tevens ook de eerste Elektrische SUV-coupé van Volkswagen.

Een kijkje naar de nieuwe Volkswagen ID.5

De ID 5 is de eerste elektrische auto als SUV-coupé met een krachtige elektromotor in de Volkswagen familie. Deze volledig elektrische SUV combineert de kracht van een SUV samen met het stijlvolle design van een coupé. Daarnaast zal het ook bekend moeten staan als gezinsauto met een hoop sportiviteit. Deze nieuwe Volkswagen heeft de kracht van een SUV, hoge efficiëntie van een ID en de acceleratie van een sportauto- en dit komt allemaal dankzij de elektrische motoren!

ID.5

MEB Platform

De ID.5 heeft net als de rest van de elektrische volkswagen auto’s een MEB- platform. Dit houdt in dat de fabrikanten de motor verwerken aan de bodem van de auto. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee! Het grootste voordeel is dat je meer ruimte hebt in de auto. Daarnaast heb je een optimale rijdynamiek.

MEB- platform van Volkswagen

Elektrische prestaties van de nieuwe Volkswagen ID.5

De efficiënte motor is zo stil, dat je tijdens het rijden alleen de wind langs je auto hoort gieren. Het maakt niet uit wat je met de ID.5 wilt doen, door de grote motoren heb je genoeg actieradius voor je dagelijkse ritjes en nog veel. De elektrische prestaties worden ook positief beïnvloedt door de aerodynamische elementen van de auto. Door de silhouet van de elektrische crossover wordt er een perfecte aerodynamica gecreëerd, wat ook resulteerd in minimale weerstand. Hiermee heb je een nog grotere actieradius.

Actieradius

Wat is dan de maximale actieradius van de ID 5? Allereerst komt de ID.5 in twee verschillende uitvoeren. Namelijk:

  1. Volkswagen ID.5 GTX
  2. Volkswagen ID.5 Pro

Beiden utivoeringen hebben een grote accupakket. De Volkswagen GTX zal een een actieradius hebben van 491 kilometer, en de Pro een actieradius van 516 kilometer. Naast het feit dat het een sportieve gezinsauto is, heeft het een grote long range accupakket, wat het idealer maakt als gezinsauto.

ID.5 GTX - ID PRO

Laadtijden

De grote accupakket heeft een accu capaciteit van 82,0 kWh en een laadvermogen van 11 kW AC. Wanneer je het volledig geladen wilt hebben, zou dit met een gewone lader in totaal 8u en 15 min duren. Als laatste heeft de ID.5 ook een laadsnelheid van 52km/u.

De laadpoort van de auto bevindt je aan de achterkant van de rechterzijde.

Aerodynamica

Aerodynamica speelt een grote rol bij iedere auto wanneer het gaat over rijprestaties. Hier beneden zie je een leuke foto waarom een efficiënte aerodynamica belangrijk is.

Advertentie uit de jaren 30 over aerodynamica

De ID.5 heeft een elegante en sportieve touch door de aflopende coupé-daklijn. Door de aerodynamische elementen in de voorbumper en de geïntegreerde achterspoiler draagt het aflopende dak veel bij aan de gunstige stroomlijn en aan gunstig verbruik.

Duurzame sportiviteit

Het maakt niet uit waar je rijdt, z’n bovengemiddelde performance verlegt telkens de grenzen van elektrisch rijden. Voor de ID.5 zijn drie motoren beschikbaar om de sportieve kracht te genereren. In de ID.5 is een elektromotor achterin de achterwielen geïnstalleerd. Ook biedt de sportieve Volkswagen ID.5 2 aparte elektromotoren op de voor- en achteras de grip en de dynamiek voor de vierwielaandrijving.

Vierwielaandrijving

Vierwielaandrijving

Wat is het eerste waar je aan denkt wanneer je vierwielaandrijving hoort? Kracht inderdaad! De tweede elektromotor zorgt ervoor dat de id5 een vierwielaandrijving heeft, waardoor er meer tractie word gecreëerd. Combineer dit met de perfecte aerodynamica en de duurzame karakter, en je zal dan de eleganste en sportiefste gezinsauto krijgen.

Wat is de snelheid van de Volkswagen ID.5?

Binnen 10,4 seconden vind je jezelf al rijden op 100 kilomter per uur. Daarnaast haalt de auto ook 160 km/u!

Design

De stijlvolste vorm van elektrisch rijden is erg belangrijk bij de nieuwe Volkswagen ID.5.

Achterkant Volkswagen ID5

Het silhouette is compleet nieuw voor de Volkswagen. De lage vloeiende lijnen die over de gehele carrosserie naar achter loopt en uitmond in een achterspoiler, geeft deze de stijlvolste vorm van elektrisch rijden.

Voorkant Volkswagen ID5

Aan de achterkant geven de horizontale lijnen de SUV een karakter en de breedte creeërt een stoer uiterlijk.

Zijkant Volkswagen ID5

Interieur

Laten we het eens even hebben over het slim ontworpen interieur. Hier staat je namelijk ook het een en ander te wachten!

Cockpit

Voor Volkswagen is het belangrijk dat hun bedieningsconcept de ultramoderne digitale cockpit centraal komt te staan. In het midden zie je het digitale instrumentarium en de grote 12 inch high-resolution display die een heldere weergave hebben door hun opvallende graphics.

Daarnaast heb je ook nog de optionele head up display dat wat extra informatie in het blikveld van de bestuurder creeërt. Ook beschikt het over de ID.5 software 3.0, waardoor de stembediening sterk is verbeterd. Hiermee kan het ruis filteren als je zegt: ‘Hallo ID’.

Doormiddel van de Travel assist kan je nog comfortabeler rijden. Travel assist houdt in dat de 3 assistentiesystemen je helpen bij het sturen, remmen, optrekken en de weggebruikers op afstand houden. Wat jij moet doen?, alleen je handen op het stuur houden!

De luxe afgewerkte stoelen

De stoelen zijn erg sportief en luxe afgewerkt. Naast alle technische snufjes en het design van buiten, is het visuele gedeelte van binnen ook erg belangrijk. Dit allemaal creeërt een semi-autonome rijervaring.

Genoeg ruimte in de nieuwe Volkswagen ID.5?

Als ik al zeg dat de achterbank in de normale positie al een bagagevolume van maar liefst 549 liter aanbiedt, weet je al genoeg. Op deze manier kan je dus op reis en tegelijkertijd boodschappen doen!

Zoals ik eerder al zei, heeft de ID5 een aflopende coupé-daklijn. Ondanks het aflopende dak, heeft de id5 slechts maar 12mm minder hoofdruimte achterin dan de ID4.

Volkswagen ID.5 is officieel, meteen ook als GTX - Autoblog.nl

De Nieuwe Volkswagen ID.5 leasen?

Bij Fleximo is het mogelijk om deze auto te leasen. Weet je nog niet welke lease je wilt hebben? Neem dan contact met ons op! We zullen dan kijken naar uw huidige situatie om vervolgens samen de beste lease uit te kiezen, om daarna vervolgens een offerte te maken.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken