De Aiways U6 is de eerste elektrische SUV-coupé

De Aiways U6 concept car doorbreekt oude dogma’s en bewijst wat een volledig elektrische sport-SUV te bieden heeft in de 21e eeuw. De coupéachtige lijnen, de sportieve rijdynamiek en de innovatieve technologieën en assistentiesystemen kenmerken de SUV.

De Aiways U6 is gebouwd op hetzelfde moderne platform als de U5 en combineert beproefde eigenschappen zoals interieurkwaliteit, ruimte en de modernste batterijtechnologie met een vooruitstrevend ontwerp en een nog hoger prestatieniveau.

De elektrische suv Aiways U6 belichaamt een statement van opwindende sportiviteit. Het interieur van de U6 is afgestemd op de bestuurder en combineert op een ongeziene manier ergonomie en sportiviteit met hoogwaardige materialen.

Aiways U6 voorkant

U6 ion Concept

Het ontwerpteam heeft veel elementen uit het oorspronkelijke U6 ion-concept overgenomen, terwijl het een pure en eenvoudige vormtaal nastreefde die centraal stond in het ontwerpethos van het bedrijf. Opvallende ontwerpkenmerken zijn onder meer een panoramisch koepeldak en een opvallende achterlichtmatrix geïnspireerd op stromend water.

Aiways U6 Ion krachtige details

De Aiways U6 maakt indruk met zijn slanke lijnen en mooie details. Het begint al gelijk bij de sportieve voorbumper met speciale luchtinlaten. Aan standaard saaie velgen gaat Aiways niet aan beginnen. In de verbrede wielkasten zijn 21-inch performance velgen te waarnemen. In de Aiways u6 heb je het gevoel van vrijheid door de glazen koepel die is verwerkt in de aflopende daklijn. Deze gaat over in een vloeiende coupé achterkant met als kers op de taart een spoiler. Om verbruik maximaal te optimaliseren heeft Aiways gebruikt gemaakt van een lichtgewicht constructie. Ook de deurgrepen zijn verlaagd. Dit verlaagt de luchtweerstand tot een luchtweerstandcoëfficiënt van minder dan 0,27, waardoor de Aiways u6 als beste uit de test komt in zijn klasse. Aan de achterkant zie je de futuristische L-vormige achterlampen terug als onderdeel van het led-verlichtingssysteem in alle koplampen zowel voor als achter.

Een ruimtelijk interieur

De kwaliteit en prestaties gaan bij de Aiways u6 gewoon door in het interieur. Het dashboard is van voor tot achter gedigitaliseerd. Met een 7 inch instrumententablet en een 14,6 inch multimediasysteem heb je alles overzichtelijk en bijdehand. De lederen sport stoelen zijn niet alleen comfortabel maar zorgen ook voor de nodige ondersteuning. Geniet van elke rit en laat je helpen door de uitgebreide spraakssistent.

” />

MAS-platform

De Aiways U6 wordt het tweede model dat wordt geproduceerd op het door Aiways zelf ontwikkelde MAS-platform (More Adaptable Structure) . De U6 zal met Aiways U5 emissievrij rijden aantrekkelijker en toegankelijker maken voor berijders die rijcomfort en rijplezier hoog in het vaandel hebben staan.

Aiways U5

De Aiways U5 lease is een volledig elektrische SUV die met zijn lengte van 4,7 meter in het segment valt van auto’s als de BMW X3. Opvallend is het feit dat de U5, hoewel high-tech, behoorlijk conventioneel van opzet is. Geen ingewikkelde aandrijflijnen, maar een enkele elektromotor op de vooras die 190 pk en 315 Nm opwekt. Het accupakket, dat in de bodem is verwerkt, heeft een capaciteit van 63 kWh en daarmee moet de U5 maximaal 335 kilometer wltp* ver kunnen komen. De topsnelheid ligt op 160 km/h.

De U5 heeft standaard led-koplampen, een doorlopende lichtbalk op de achterkant en verstopte handgrepen. Van binnen is de U5 behoorlijk afgeladen. De U5 moet semi-autonoom (level 2) kunnen rijden, heeft een 360-graden camera, kunstmatige intelligentie die gekoppeld is aan de infotainment, een digitaal instrumentarium, een 12,3-inch mediascherm, het zit er allemaal aan, op of onder.

Levering U6 in Nederland

Aiways vermeld dat de U6 einde dit jaar 2021 leverbaar zal zijn in China en Europa. Als dit ook waar gemaakt wordt is nog even afwachten. Wanneer hier meer duidelijk over is vermelden wij dat op onze website en nieuwsbrief.

De markt van nieuwe elektrische auto’s wordt steeds groter en groter. Naast vele SUV modellen komen er nu ook Sedan modellen aan. Zo presenteerde Audi een tijd geleden de Audi e-tron GT, en het nieuwe merk Polestar de Polestar 2. Naast de Europese automerken komen de Chinese automerken ook steeds meer op gang. De prijzen van de Chinese elektrische Aiways U6 zijn nog niet bekend.

Aiways U6 achterkant

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken