Uit recente cijfers van het CBS bleek dat in 2017 een op de drie Nederlandse autobezitters minimaal een snelheidsboete kreeg. Opmerkelijk is dat bestuurders met milieuvriendelijke auto’s de meeste bonnen kregen. Wij bij Fleximo zien de begrijpelijke oorzaak hiervan, vanwege onze brede ervaring met klanten die een elektrische auto leasen bij ons. 

Een uniek inzicht in snelheidsboetes

Het Central Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het eerst het aantal snelheidsboetes in kaart gebracht. Ruim 3 miljoen van de in totaal 9 miljoen personenauto’s zijn vorig jaar bekeurd voor het te hard rijden. In totaal werden er 5,8 miljoen bonnen uitgedeeld, waarvan 1,8 miljoen werd verdiend op de snelweg. Maar liefst 63% van de Plug-in hybrides kreeg in 2017 minimaal één bekeuring. Eigenaren van benzineauto’s rijden vaak minder hard (slechts 28% ontving een bekeuring). Dieselrijders stijgen daarentegen er weer bovenuit met 46%

Dé perfecte rijervaring

Elektrische auto’s zijn veel stiller t.o.v. auto’s met een andere brandstofvorm. Daarnaast geven elektrische auto’s naar ons inziens, ook bij hogere snelheden, een goede rijervaring. Daardoor is het voor te stellen dat de bestuurders van elektrische auto’s niet direct in de gaten hebben dat ze ‘harder’ rijden dan toegestaan. Daarnaast zagen we ook dat het aantal elektrische auto’s sterk toeneemt in Nederland, ook richting de toekomst. Doordat steeds meer consumenten wisselen van ‘soort auto’ is het ook begrijpelijk dat er een verschuiving plaatsvindt in het aantal boetes per brandstoftype.

Het Nederlandse wagenpark neemt toe voor een Elektrische auto

In januari reden er 8,4 miljoen personenauto’s rond en dat is 500.000 meer dan in 2009. Deze 8,4 miljoen auto’s reden in totaal 134 miljoen kilometer in Nederland. Dat zijn in totaal 352.631 ritten naar de maan.

Verband tussen jongeren en bekeuringen

Niet geheel verrassend werden jongeren het meest op de bon geslingerd. Bijna 4 op de 10 jongeren (37,6%) van 19 jaar oud ontving een boete, terwijl de 80 plussers die een boete ontvingen maar een aandeel hadden van 17,9%

Daarnaast bleek ook dat 19-jarigen het limiet overschreden met een gemiddelde van 9,7 kilometer per uur en 80- plussers een gemiddelde behaalden van 7,1 kilometer per uur. Het CBS heeft niet meer gekeken naar een verband tussen mannen of vrouwen.

Onze tips voor de beginnende elektrische autobestuurder

Wij adviseren om jouw snelheid goed in de gaten te blijven houden, ongeacht welk brandstoftype jouw auto nodig heeft. Bij elektrische auto’s kun je in een korte tijd al een hoge snelheid bereiken.

Het voordeel aan elektrische auto’s is dat ze geruisloos zijn en dé perfecte rijervaring aanbieden. Daarbij blijft het wel belangrijk om de snelheid in de gaten te houden, want de auto’s maken dusdanig weinig geluid. Het signaal dat je in snelheid omhoog gaat merk je op een geluidsniveau daardoor niet. Wij merken vooral in het begin bij nieuwe bestuurders van een elektrische auto’s dat ze moeten wennen aan het geluidsniveau.

Ervaar een elektrische auto

Het rijden in een elektrische auto is een geheel andere ervaring. Wij nodigen u graag uit voor een testrit in een van onze elektrische auto’s.
Een elektrische auto leasen kan namelijk heel voordelig uitpakken voor u. Vanwege de 4% bijtelling is het leasen van een elektrische auto voor zakelijke klanten éxtra aantrekkelijk.

Bent u geïnteresseerd in de lease van een zakelijke auto?

Twijfel niet en neem contact op met een van onze specialisten! Bekijk ook ons YouTube kanaal om video’s zoals rijtesten te bekijken!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken