Het merk XPENG heeft hele grote ambities. Het Chinese merk gaat zijn auto’s niet alleen in het thuisland China op de markt brengen maar ook in Europa. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we in Europa kennis maken met de XPENG G9, een volledig elektrische SUV.

De sedan modellen krijgen gezelschap van een SUV!

XPENG heeft al bekend gemaakt de het met elektrische sedans naar de Europese markt komt. Als eerste heeft XPENG de P5 geïntroduceerd, deze zal later gevolgd worden door de XPENG P7. De P7 is een maatje groter dan de P5. Met deze modellen zag het er even naar uit dat het merk alleen met sedan modellen naar ons land kwam. De twee lage elektrische modellen zullen later gezelschap krijgen van de G9!

XPENG G9 komt naar Europa!

XPENG G9 geregisterd in Europa!

In november 2021 liet XPENG de G9 al aan de Chinese consument zien. De elektrische SUV is dus niet helemaal nieuw. Het was alleen nooit helemaal zeker als de XPENG G9 ook daadwerkelijk naar Europa kwam. Nu blijkt dat XPENG de G9 de elektrische SUV ook in Europa heeft geregistreerd.

SUV met 7-zitplaatsen

De G9 is een elektrische SUV met zeven zitplaatsen en dus drie zitrijen. De G9 is meer dan de P5 ook daadwerkelijk ontwikkeld met Europese verkoop in het achterhoofd. Hij komt in thuisland China op de markt met een elektromotor van 310 pk op de achteras en krijgt er ook een vierwielaangedreven versie met twee samen 551 pk leverende elektromotoren. Het accupakket heeft een capaciteit van 96 kWh.

Leverbaar in Nederland

Dat de XPENG G9 naar Europa komt en dus ook naar Nederland is vrijwel zeker, alleen wanneer we de SUV is Nederland mogen verwachten is nog even afwachten. Momenteel is het merk druk bezig met de Europese introductie van de XPENG P5, de kleinste sedan van het merk die in maart volgend jaar waarschijnlijk leverbaar zal worden in Europa.

Uitrusting

In onderstaande video laat het merk zien dat de SUV verkrijgbaar wordt met Nappa lederen stoelen. Daarnaast zien we een prachtige cockpit. Een brede armsteun in het midden met twee bekerhouders en opbergruimte voor je spullen. Naar verwachting kun je ook draadloos opladen. De bestuurder kijkt tegen een multifunctioneel stuurwiel dat met leer bekleed is en een aantal handige knoppen binnen handbereik heeft. Achter het stuur zit een digitaal scherm waar onder andere de snelheid, actieradius etc af te lezen is. Kijk je iets meer naar rechts heeft XPENG een heel groot doorlopend scherm waarmee je alles kan bedienen. Het dualscreen is 14.96 inch groot. Optioneel zal je kunnen genieten van het prachtige Dynaudio geluidssysteem en een groot panorama dak.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken