XPENG kwam dit jaar met het nieuws dat de XPENG P5 op de Nederlandse markt zal verschijnen, goed nieuws voor de elektrische lease rijders! De XPENG P5 is een volledig elektrische sedan die een praktische actieradius met zich meeneemt tot 465 kilometer. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van je rijgedrag en de weersomstandigheden.

Naast dat het merk bekend heeft gemaakt dat hij naar Nederland komt, is ook de verwachte vanafprijs bekend gemaakt. De Xpeng P5 gaat in Nederland naar verwachting €48.000,- kosten. Dat is lager dan het instapmodel van de Model 3. Reserveren kan al direct, bestellen helaas nog niet.

XPENG P5 is de eerste auto van het merk die naar Nederland komt

In maart werd al bekend dat de elektrische sedan op de Nederlandse wegen gaat verschijnen. De XPENG P5 is de eerste auto van het merk dat naar ons land komt. De XPENG P5 heeft een lengte van 4,81 m, 1,84 meter breed en 1,53 m hoog, dit zit tussen de Tesla Model 3 en S in. De wielbasis bedraagt 2,77 m, hierdoor profiteer je van veel binneruimte. In de kofferruimte kun je 450 liter aan bagage kwijt. Niet genoeg? Onder het hoofdvak kun je nog eens 70 liter extra kwijt.

Afmetingen XPENG P5

De actieradius en het accupakket

Onder je voeten ligt een 66 kWh accupakket. Volgens het merk moet je hier 465 kilometer WLTP ver mee komen op een volle acculading. Met de XPENG P5 is het mogelijk om zowel DC als AC te laden. Driefasen AC-laden kan tot 11 kW. Hiermee laad je de accu van 30% tot 80% in 3,8 uur op. Met hoeveel kW je kan snelladen houdt de chinese fabrikant nog even voor zichzelf. In een gemiddelde snellaadsessie zal het gemiddelde snel laadvermogen ongeveer 60 kW zijn. De accu laadt daarmee in ongeveer 45 minuten van 10 tot 80%. Hiermee wordt ongeveer 265 kilometer aan actieradius toegevoegd.

Het 66 kWh accupakket wordt bij de comfort uitvoering gekoppeld aan de vooras, later zal er ook nog een uitvoering komen met vierwielaandrijving.

Vermogen en uitrusting van de XPENG P5

De P5 van het chinese merk heeft een een vermogen van 155 kW, dit komt neer op 204 pk in combinatie met 310 Nm. Het instapmodel behaalt hiermee een acceleratie van 0-100 km/u in 7,5 sec topsnelheid 150 km\u.

Niet alleen met de afmetingen en vanafprijs mengt XPENG zich met de concurrenten Tesla en Polestar, maar ook met de standaarduitrusting in het interieur. De XPENG P5 heeft een 12 inch digitaal instrumentarium en een maar liefst 15,6 inch infotainmentscherm. Daarnaast profiteer je ook van een groot glazen panoramdak met zonnescherm, uitgebreid surround systeem, verwarmde stoelen en een luchtzuiveringssysteem met de naam Xfreebreath.

Met Xpilot 2.5 worden onder meer cruisecontrol, actieve rijbaanassistenten en zelfs Active Lane Chance aan elkaar geknoopt en dankzij Parking Assist kan de P5 zich ook zelf parkeren. Daarnaast is een virtuele spraakassistent die allerhande opdrachten kan uitvoeren. Denk aan het aanpassen van de temperatuur of het openen en sluiten van het zonnescherm.

Vol met veiligheidsystemen

Naast een uitgebreide standaarduitrusting is het voor veel mensen vaak ook belangrijk dat de auto is voorzien aan een uitgebreid scala van veiligheidssystemen. De elektrische auto XPENG P5 zit vol ingewikkelde techniek en heeft 12 sensoren, 5 ‘wave radars’, 9 ‘Driving High Perception Camera’s en 4 ‘Driving Surround View Camera’s’. Al deze techniek moet ervoor zorgen dat de inzittenden zo veilig mogelijk op locatie aankomen.

Verkrijgbaar in Nederland

De XPENG P5 zal leverbaar worden in drie kleuren: Space Gray, Deep Black en Topas White. Voor het interieur heb je de keuze tussen zwart of bruin kunstleder. Je kunt de XPENG P5 nu al op de website reserveren na een aanbetaling. Waarschijnlijk zal de P5 in maart 2024 leverbaar zijn.

XPENG gaat het niet alleen bij deze elektrische sedan houden. Later zullen er nog meer elektrische auto’s van het merk op de Europese markt volgen.

XPENG P5 onderweg naar Nederland

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken