Auto leasen als ZZP’er hoe werkt dat nou precies?

Auto leasen als ZZP’er, veel startende of zelfstandige ondernemers weten niet wat de mogelijkheden hiervan zijn. Vaak krijgen zijn te horen dat het niet mogelijk is. Maar klopt dit wel? Is het echt zo lastig om een auto te leasen als zelfstandig ondernemer? In het onderstaande artikel nemen we dit en meer met je door zodat al je openstaande vragen worden beantwoord.

Door bij Fleximo een auto te leasen, heb je keuze ook een heel groot aanbod. Fleximo kan namelijk elk gewenst model of uitvoering voor u leveren. Door samen te werken met maar liefst 5 grote leasemaatschappijen kunnen wij u altijd een voordelige prijs aanbieden. Naast ons aanbod van personen auto’s, bieden we ook bedrijfswagens aan. Ben je toch meer milieu bewust en gaat je voorkeur uit naar een elektrisch auto? Ook daarmee kunnen we je in al je wensen voorzien. Bij Fleximo staan we met een uitgebreid team van specialisten voor je klaar. Ben je benieuwd wat we voor jou bedrijf kunnen betekenen? Lees dan gauw verder!

Full operational lease

Een auto leasen als zelfstandig ondernemer kan door middel van full operational lease. De leasemogelijkheid kan zowel voor personenauto’s als voor bedrijfswagens. Full operational lease kan je het best vergelijken met een lening. En de maandelijkse kosten als huur. De dealer of de leasemaatschappij blijft juridisch gezien eigenaar van de auto. Je loopt dus als ZZP niet het risico dat je personenauto of bedrijfswagen minder waard wordt. Bij operational lease word je totaal ontzorgd. Alle maandelijkse kosten zijn verwerkt in een vast bedrag per maand. Denk hierbij aan: verzekering, reparatie, belasting en onderhoud.

Er zijn twee vormen van operational lease:

 Full operational lease

 • Incl verzekering (ook schade verzekering inzittenden)
 • Incl reparatie, onderhoud, banden en schadeherstel
 • Eigen risico: € 150
 • Wegenbelasting inclusief
 • Auto staat niet op de balans (behoud van meer investeringsruimte) en wordt na de gewenste periode weer bij de leasemaatschappij ingeleverd en kunt u een nieuwe auto inzetten. Echter u kunt op dat moment ook de keuze maken om het contract nog voor een bepaalde periode te verlengen. Bij deze auto heeft u het eerste recht van koop, indien gewenst

Netto operational lease:

 • Excl verzekering
 • Excl ROB
 • Wegenbelasting inclusief
 • Auto staat niet op de balans
 • Geen aanbetaling vereist, mits cijfers goed zijn
 • Vrije kilometers, tot aan het maximale kilometerbereik van de auto
 • Eerste recht van koop, is geen verplichting zoals bij financial lease
 • Vaak een lagere rente dan financial lease

 Bijtelling betalen

Ook bij auto lease voor ZZP’ers dient er bijtelling betaal te worden. De bijtelling bedraagt anno 2019 22% bij personenauto’s en 4% bij volledig elektrische auto’s. Bijtelling wordt in rekening gebracht wanneer er meer dan 500 kilometer privé wordt gereden.

De praktijk laat zien dat bijna iedereen die kiest voor auto lease al snel aan de 500 kilometer komt. De bijtelling over een lease auto bedraagt 22% over de fiscale waarde van de auto, mits deze of brandstof rijdt. Heb je gekozen voor een elektrische auto? Dan betaal je slechts 4% over de eerst €50.000,- fiscale waarde. Over de waarde die hierboven komt betaal je 22% bijtelling. Wat er veranderd is in de bijtelling voor 2019?

De voordelen

 • Snelle en eenvoudige procedure
 • U bepaalt de looptijd van de lease
 • Minimale investering nodig, behoudt van liquiditeit
 • Keuzen uit duizenden auto’s
 • Flexibiliteit, vrijheid en zekerheid
 • Alle kosten overzichtelijk en duidelijk

In deze link kunt u uw bijtelling direct berekenen!

Auto leasen als ZZP’er, hoe werkt dat nou allemaal precies? In het onderstaande stappenplan gaan we u dat direct duidelijk maken.

 1. Het is heel eenvoudig om een auto samen te stellen. U geeft aan ons door welke auto of auto’s u op het oog hebt. Vervolgens zullen de opties, looptijd, aantal jaarlijkse kilometers etc. besproken worden. Weet je niet precies wat je moet hebben? Dan wordt dit samen besproken met een van onze leaseadviseurs. Het is ook mogelijk om voor een voorraad auto of occasion te kiezen. Deze worden vaak extra voordelig aangeboden.
 2. Heb je de wens voor een bedrijfswagen leasen? Dan zal onze expert op het gebied van bedrijfswagens contact met je opnemen. Hij zal telefonisch al jouw wensen en eisen met je bespreken. Het gesprek is natuurlijk geheel gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding hiervan zul je een offerte van ons ontvangen. Deze kan altijd nog aangepast worden naar eigen wens!
 3. Zodra u akkoord hebt gegeven op de offerte, zal deze worden doorgezet naar een leaseaanvraag. Mocht er nog informatie ontbreken, dan zullen we nog contact met je opnemen.
 4. De lease offerte wordt samen met jouw financiële gegevens door de leasemaatschappij beoordeeld voor de financiële toetsing;
 5. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, kun jij jouw nieuwe leasecontract tekenen. De auto was tot heden gereserveerd en zal nu daadwerkelijk besteld worden!
 6. Jouw nieuwe leaseauto staat voor je klaar en je kunt beginnen met je eerste veilige kilometers!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken