Maak kennis met de MG 4 Electric, een gloednieuwe elektrische hatchback van MG. De MG4 Electric bevindt zich momenteel in de laatste testfase en wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 in Europa geïntroduceerd. De MG 4 Electric zal de concurrentie aangaan met de Volkswagen ID.3, Renault Mégane e-Tech en de Cupra Born. Volgens MG kom je met de MG 4 Electric ongeveer 450 kilometer ver, afhankelijk van de prijs zal dit stevige concurrentie worden voor de bovengenoemde elektrische auto’s.

MG4 electric maakt een vliegende start

Highlights van de MG4 electric

  • Prijs is nog niet bekend
  • Nieuw model, nieuw platform, nieuwe klasse
  • Accucapaciteit van 51 kWh en 64 kWh
  • 450 kilometer WLTP*
  • Intelligent, dynamisch en ruim
  • Topsnelheid 160 km/u
  • 0 naar 100 km/u binnen 8 seconden

Modular scalable platform

Als we MG moeten geloven wordt de MG4 electric een hatchback die heel veel te bieden heeft. Dit komt ook mede door het platform waarop de auto is gebouwd. Een nieuwe platform dat speciaal is ontwikkeld voor volledig elektrische auto’s, het Modular scalable platform (MSP). De MSP-architectuur en bijbehorende componenten zijn ook voorbereid op de implementatie van geavanceerde technologie.Met een lengte van 4.287 mm, breedte van 1.836 mm en hoogte van 1.504 mm is de vijfdeurs hatchback perfect geschikt voor zijn competitieve omgeving. Daarmee is de hatchback iets groter dan zijn directe concurrenten. Daarnaast heeft hij volgens ons ook nog betere sportieve proporties en een betere actieradius.

mg's moederbedrijf saic motor

Tot 450 kilometer rijbereik

De actieradius is zoals altijd afhankelijk van het accupakket. De MG4 Electric wordt in eerste instantie leverbaar met keuze uit twee batterijvarianten: 51 kWh en 170 pk sterke elektromotor en 64 kWh met een 204 pk sterke elektromotor, goed voor een actieradius van respectievelijk 350 en 450 kilometer (WLTP). Daarmee accelereert de MG4 van 0 naar 100 km/u binnen 8 seconden en ligt de topsnelheid op 160 km/u.

In combinatie met achterwielaandrijving staat de nieuwe MG4 Electric garant voor optimaal rijplezier. De geringe hoogte van de MG4 Electric is mogelijk gemaakt door de bijzonder platte batterij.

De MG4 heeft een opvallend platte batterij

Ladden met de nieuwe Hatchback

Over het laden heeft MG nog niet veel losgelaten. Naar alle waarschijnlijkheid kan je met de MG 4 snelladen van 10% tot 80% in circa 39 minuten.

Uitrusting MG 4 electric

De standaarduitrusting van de MG is bijzonder interessant te noemen. Het basismodel zal standaard voorzien van van een 10,25-inch infotainmentscherm en een 7-inch digitaal instrumentarium. De 4 Electric heeft verder met onder meer Traffic Jam Assist aan boord, waarmee je in de file semi-autonoom je gang kunt gaan. Ook is slimme adaptieve cruisecontrol met verkeersbordherkenning, automatisch grootlicht en een actieve rijbaanassistent standaard. Bij de ID3 moet je bijbetalen voor onder meer Traffic Jam Assist, ook in de Pro- en Pro S-versies. De 4 Electric heeft verder standaard Vehicle 2 Load (V2L)-techniek aan boord en ook horen een met leer bekleed stuurwiel en 17-inch lichtmetalen wielen bij de standaarduitrusting.

Het interieur van de MG 410,25-inch infotainmentscherm

Het model biedt een comfortabel en ruim interieur met voldoende plaats voor het gezin, met behoud van strakke en sportieve proporties. Tevens zorgt de uitgebalanceerde 50:50 gewichtsverdeling voor een uitstekende handling, directe besturing en hoge bochtsnelheid. In combinatie met achterwielaandrijving staat de nieuwe MG4 Electric garant voor optimaal rijplezier

Design: de MG 4 electric is een echte hatchback!

MG laat de hatchback sportief voorkomen. Hij is aan de voorkant voorzien van opvallend grote koplompen in combinatie met een sportieve en vooral opvallende voorbumper. Wat nog meer opvalt is zijn achterzijde. Deze heeft boomerang vormige achterlampen met daaraan vast een ledstrip die in het midden onderbroken wordt door het logo. Aan de bovenkant van de achterruit zien we een twee-delige spoiler en aan de onderkant een dichte achterbumper die wat weg heeft van een diffuser.

Achterzijde MG 4 electricDe MG 4 electric is een echte hatchback!

OTA-updates

Voertuigen met het Modular Scalable Platform zullen levenslange OTA (“over the air”) updates krijgen via het netwerk. Verder is het platform ook voorbereid op Pixel Point Cloud Comprehensive Environment Mapping, een vereiste voor geavanceerde autonome rijassistenten.

Prijzen en levering van de MG 4 electric

De verwachting is de MG een concurrerende prijs gaat hangen aan het nieuwe model. Wat de hatchback precies gaat kosten is op dit moment nog niet bekend. Als we vergelijken met de concurrenten van de MG 4 verwachten een vanafprijs van ongeveer 32.000,-. Dit is iets minder dan de concurrenten ID.3, Born en de E-tech en je krijgt er een rijkere standaarduitrusting voor terug! In het vierde kwartaal van 2022 kunnen we de kakelverse MG 4 Electric in Europa verwachten. Volgens MG is het een “vliegende start in het segment van compacte, volledig elektrische hatchbacks

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken